Κορονοϊός εμβόλιο φάρμακο: Σύμφωνα με επίσημο αξιωματούχο στις ΗΠΑ, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου σε εθελοντή ασθενή. Η πρώτη δοκιμαστική δόση θα χορηγηθεί σε 45 ασθενείς εθελοντές, στο Kaiser Permanente Washington Health Research Institute, στο Σιάτλ. Ο Αμερικανός αξιωματούχος που αποκάλυψε τη σοβαρότατη εξέλιξη, δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το όνομά του, καθώς η όλη διαδικασία θα διεξαχθεί κάτω από καθεστώς μυστικότητας, ώστε η έρευνα να συνεχιστεί απρόσκοπτα και δίχως την πίεση της δημοσιότητας.

Ο πρώτος συμμετέχων στη δοκιμή, που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και διεξάγεται στο Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας Kaiser Permanente της Ουάσινγκτον, θα λάβει το πειραματικό εμβόλιο εντός της ημέρας, διευκρίνισετο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, ωστόσο, αποτελεί την πρώτη πραγματκή ελπίδα για την καταπολέμηση της επιδημίας COVID-19, η οποία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη. Ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου δεν σημαίνει την επίσπευση της διαδικασίας παραγωγής και διάθεσης ενός εμβολίου για τον κορονοϊό, καθώς οι μελέτες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν για διάστημα τουλάχιστον 12 με 18 μηνών.

Διερευνούν τις παρενέργειες

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πρώτη κλινική δοκιμή θα γίνει σε 45 νέους ασθενείς εθελοντές, στους οποίους θα χορηγηθούν 45 διαφορετικές δόσεις του φαρμάκου. Σκοπός δεν είναι η διαπίστωση της ενδεδειγμένης δοσολογίας, αλλά οι πιθανές παρενέργειες και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, καθώς, στην παρούσα φάση, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν το συγκεκριμένο φάρμακο που θα χορηγηθεί, έχει επίδραση πάνω στον νέο κορονοϊό και σε ποιον βαθμό και με ποιον τρόπο.

Η έρευνα από τις φαρμακευτικές εταιρείες συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό και το διάστημα στο οποίο ορίζεται, σύμφωνα με τις φιλόδοξες προβλέψεις, η παραγωγή ενός εμβολίου για τον κορονοϊό, είναι στα μέσα του 2021.

Οι προβλέψεις για την παρασκευή του εμβολίου αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό να συμβεί τους επόμενους μήνες ή και χρόνια

Βρέθηκε το πρώτο αντίσωμα στον ιό

Eρευνητής από Πανεπιστήμιο στην Ουτρέχτη είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί το φάρμακο νωρίτερα από το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Ένα φάρμακο το οποίο μπορεί να δώσει ελπίδα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Αναφέρει λοιπόν ότι βρήκαν ένα αντίσωμα στον SARS2, τον κορονοϊό που προκαλεί την τρέχουσα πανδημία (COVID-19). Το αντίσωμα μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση και πρόληψη αυτού του τύπου της λοίμωξης. Είναι το πρώτο άρθρο που δίνει ένα τέτοιο στοιχείο στον κόσμο. Το αντίσωμα αυτό, ωστόσο, εξακολουθεί να υποβάλλεται σε τεστ και να δοκιμάζεται σε ανθρώπους (διαδικασία που θα διαρκέσει μήνες) και το άρθρο αναμένεται να αξιολογηθεί επίσημα.

Το πλήρες κείμενο τη συνέντευξης του κ. Grosveld στον ιστότοπο τουerasmusmagazine