Κορονοϊός Εμβόλιο: Οι πρώτοι άνθρωποι που σηκώνουν τα μανίκια τους για να λάβουν μέρος σε ένα πειραματικό εμβόλιο για τους κορονοϊούς, λένε ότι εμπνεύστηκαν από την αλληλεγγύη και επιθυμούν να βοηθήσουν επειδή θέλουν να κάνουν κάτι περισσότερο για την καταπολέμηση της ασθένειας από το να πλένουν απλά τα χέρια τους και να δουλεύουν από το σπίτι.Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη μελέτη μίλησαν στο The Associated Press, αμέσως μετά από τις πρώτες ενέσεις του πειράματος που έγιναν στο Σιάτλ. Είπαν ότι οι ενέσεις δεν ήταν πιο επώδυνες από ένα συνηθισμένο εμβόλιο εποχιακής γρίπης.

Κάποιοι από αυτούς θα πάρουν υψηλότερες δοσολογίες από άλλες, προκειμένου οι γιατροί να ελέγξουν πόσο ισχυρή θα πρέπει να είναι η δόση. Επίσης θα ελεγχθούν για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες και θα ελεγχθεί το αίμα τους για να διαπιστωθεί εάν το εμβόλιο ανακινεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα.Οι εθελοντές είπαν ότι δεν ενεργούν με την ελπίδα να προστατευθούν. Καταλαβαίνουν ότι ο ρόλος τους είναι μία μικρή συμβολή στη μεγάλη προσπάθεια να προκύψει έναν επιτυχημένο εμβόλιο που θα μπορεί να διανεμηθεί ευρέως σε όλο τον πλανήτη.


Έτοιμοι για όλα οι εθελοντές

Κάποιοι εργάζονται στη βιομηχανία τεχνολογίας και στην έρευνα στον τομέα της υγείας. Δύο έχουν παιδιά και άλλοιτρεις εργάζονται από το σπίτι, για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του COVID-19. Ένας εξ αυτών είναι 43χρονος διευθυντής επιχειρήσεων σε μια μικρή εταιρεία τεχνολογίας, άλλος είναι 46χρονος μηχανικός δικτύου στη Microsoft και ένας άλλος είναι συντακτικός συντονιστής σε ανεξάρτητο παγκόσμιο ερευνητικό κέντρο υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

ΗJennifer Haller, που έγινε ευρέως γνωστή, είναι η γυναίκα που εκπροσωπεί το φύλο της. Όπως η ίδια περιγράφει τον εαυτό της είναι 43 ετών, κλασσική μητέρα που κόβει ακόμα τα μήλα για το 16χρονο γιο της και την 13χρονη κόρη της κάθε πρωί. Ο σύζυγός της, ένας ελεγκτής λογισμικού, απολύθηκε την περασμένη εβδομάδα, μια κίνηση που δεν σχετίζεται με την πανδημία. Το εισόδημα της οικογένειας μειώθηκε στο μισό. Η αγορά εργασίας δηλώνει ότι φαίνεται ζοφερή. «Πιστεύω ότι ίσως χρειαστεί να προετοιμαστούμε για έξι μήνες» δήλωσε. Η ίδια εργάζεται ως διευθυντής επιχειρήσεων σε μια μικρή εταιρεία τεχνολογίας. Έμαθε για τη μελέτη εμβολιασμού μέσω του Facebook στις 3 Μαρτίου, την ημέρα που το Kaiser Permanente Washington Research Institute ξεκίνησε την πρόσληψη. Υπέβαλε αμέσως στην αίτησή της..

Δύο μέρες αργότερα, καθώς γευμάτιζε σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο έλαβε τηλεφωνική κλήση από άγνωστο αριθμό. Απάντησε και ήταν ένα μέλος της ερευνητικής ομάδας που ρώτησε αν ήθελε να συμμετάσχει και εάν είχε 15 λεπτά για να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις. «Όλοι αισθανόμαστε τόσο αβοήθητοι. Αυτή είναι μια εκπληκτική ευκαιρία για μένα να κάνω κάτι» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο Neal Browning, 46 ετών, ζει στο Bothell της Ουάσιγκτον, βόρεια του Σιάτλ, με την αρραβωνιαστικιά του και τις κόρες του. Εργάζεται ως μηχανικός δικτύου στη Microsoft, μία από τις πρώτες εταιρείες που απαιτεί από τους υπαλλήλους της να εργάζονται εξ αποστάσεως.Μια Κυριακή ο Browning παρακολούθησε τις κόρες του και άλλα παιδιά να αυτοσχεδιάσουν ένα παιχνίδι ετικετών χωρίς να αγγίζουν ο ένας τον άλλον. Είχαν ενημερωθεί για την «κοινωνική αποστασιοποίηση», έναν τρόπο να καταπολεμούν τον ιό, παραμένοντας ο ένας μακριά από τον άλλον. «Τα παιδιά είναι αρκετά προσαρμόσιμα», δήλωσε ο Browning. «Εάν τους δώσετε ένα σύνολο κανόνων, τους αρέσει να τους ακολουθούν αν είναι δυνατόν».

Ο Μπράουνινγκ και η αρραβωνιαστικιά του έχουν τρεις κόρες ηλικίας 8, 9 και 11. Τα κορίτσια είναι υπερήφανα γι 'αυτόν που θα δεχτεί εθελοντικά το πρώτο εμβόλιο για τον νέο ιό. «Κάθε γονιός θέλει τα παιδιά τους να κοιτάξουν ψηλά», δήλωσε ο Browning τη Δευτέρα, μετά την πρώτη ένεση που δέχτηκε. Αλλά είπε στα κορίτσια να μην καυχηθούν στους φίλους τους πάρα πολύ, διότι «είναι και άλλοι άνθρωποι, δεν είναι μόνο ο μπαμπάς εκεί έξω.»