Κορονοϊός Ιράν:Ο υφυπουργός Υγείας της συγκεκριμένης χώρα, Αλιρεζά Ραϊσί, ανακοίνωσε πωςκαταγράφηκαν 147 θάνατοι το τελευταίο 24ώρο. Πρόκειται γιααριθμό ρεκόρ για μια από τις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον νέο κορονοϊό, μετά την Κίνα και την Ιταλία. Πλέον, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 17.361 και οι θάνατοι σε 1.135. Αξίζει να σημειωθεί πως οΡαϊσί εξέφρασε τη λύπη του, καθώς δεν αντιμετωπίζουν όλοι οι συμπατριώτες τουτην συγκεκριμένη κατάσταση όπως θα έπρεπε, παρά το γεγονός πως«όλοι είναι ενήμεροι», με τον ίδιο να προσθέτει πως: «Αν μας βοηθήσει ο κόσμος, μπορούμε να ελέγξουμε (την κατάσταση), διαφορετικά πρέπει να αναμένουμε ότι η κρίση θα παραταθεί πέραν των δύο μηνών».

Από εκεί και πέρα, ο υφυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει πως υπάρχει συνωστισμός στα παζάρια της Τεχεράνης, με τον κόσμο να μη μένει στο σπίτι του, παρά τις εκκλήσεις των αρμόδιων αρχών. Εξάλλου, αρκετός κόσμος σπεύδει να κάνει αγορές, καθώς στις 20 Μαρτίου πέφτει ηπερσικήπρωτοχρονιάκαι όπωςείναι λογικό υπάρχει αυξημένη ζήτηση σε προϊόντα. Πάντως πρέπει να τονιστεί πως η ιρανική κυβέρνησηαρνείται να θέσει σε καραντίνα ολόκληρες πόλεις, όπως έγινε στην Κίνα ή την Ιταλία. Ο πρόεδρος Ροχάνι τόνισε πως «Ορισμένοι αναρωτιούνται γιατί δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση, όμως νομίζω ότι έχουμε παρέμβει σημαντικά. Κάναμε πολλά πράγματα και λάβαμε μέτρα που καμία άλλη χώρα δεν έχει πάρει», όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των σχολείων για τουλάχιστον 45 ημέρες σε ορισμένες περιοχές.

Ο ίδιος προσέθεσε στοκλείσιμο πολλών σιιτικών τόπων προσκυνήματος, επαινώντας τις προσπάθειες τις κυβέρνησης που διασφαλίζει στον λαό τα τρόφιμα που χρειάζεται σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν «στο Λονδίνο, το Βερολίνο και το Παρίσι» όπου, όπως είπε, τα ράφια των καταστημάτων είναι άδεια, ορισμένα νοσοκομεία δεν έχουν πλέον κρεβάτια και οι άνθρωποι τσακώνονται για το χαρτί υγείας. «Να κάνετε υπομονή για δύο εβδομάδες ώστε, Θεού θέλοντος, να νικήσουμε αυτόν τον ιό», προέτρεψε από την πλευρά του τους Ιρανούς ο Ραϊσί.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, 5.710 άνθρωποι έχουν αναρρώσει. Το επίσημο πρακτορείο Irna έκανε λόγο για την ανάρρωση δύο υπερηλίκων, μιας γυναίκας 103 ετών και ενός άνδρα 91 ετών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις