Κορονοϊός Μακρόν:«Βρισκόμαστε στην αρχή της κρίσης. Έχουμε λάβει μέτρα εξαιρετικού χαρακτήρα για να απορροφήσουμε το πρώτο αυτό κύμα, αλλά έχουμε αρχίσει μία μάχη κατά του ιού»,δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τηδιάρκεια συνεδρίασης για την κρίση στο υπουργείο Εσωτερικών. «Οφείλουμε να αντιδρούμε σε υψηλό βαθμό και θα αναδιοργανωνόμαστε κάθε λεπτό. Πρέπει να προλαμβάνουμε», προειδοποίησε.

Λεμέρ: Η Ιταλία πρέπει να στηριχτεί, αλλιώς δεν θα ξανασηκωθεί

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, δήλωσε πως αν η Ευρώπη αφήσει την Ιταλία μόνη της, «δεν θα ξανασηκωθεί ποτέ»,καλώντας τα κράτη μέλη της Ένωσης να συνασπισθούν απέναντι στην κρίση. «Αν επικρατήσει η λογική “καθένας για τον εαυτό του”, εάν παρατήσουμε ορισμένες χώρες, εάν πούμε την Ιταλία, για παράδειγμα, “βγάλτε τα πέρα μόνοι”, η Ευρώπη δεν θα ξανασταθεί στα πόδια της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αν δεν φανούμε ικανοί να συνασπισθούμε, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα παρασυρθεί από την κρίση», είπε ο Μπρουνό Λεμέρ καλώντας την ΕΕ να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , η οποία ανακοίνωσε επείγοντα μέτρα ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Βλέπουμε την αλληλεγγύη στην ευρωζώνη να αναλαμβάνει, να μειώνονται τα σπρεντ…Είμαστε σε καλό δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε μακροπρόθεσμα να δείχνουμε αυτήν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ώστε η ευρωπαϊκή ήπειρος να μπορέσει να βγει από την κρίση αυτή», κατέληξε.


Κατά 41% αυξήθηκαν οι νεκροί μέσα σε μια ημέρα

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, 108 νέους θανάτους από τον Covid-19, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 372, ήτοι μια αύξηση σχεδόν 41% σε διάστημα 24 ωρών. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο διευθυντής των υγειονομικών αρχών της χώρας Ζερόμ Σαλμόν είπε επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 10.995, από τα 9.134 την Τετάρτη 18 Μαρτίου. Πρόκειται, δηλαδή, για μια αύξηση 20% σε ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, 1.122 άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι, ένας αριθμός αυξημένος κατά 20,5% σε σύγκριση με την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020. Υπολογίζεται ότι η Γαλλία διαθέτει περίπου 5.000 κρεβάτια με τον αναγκαίο εξοπλισμό, όμως τα κρεβάτια αυτά κατανέμονται ανομοιόμορφα στη χώρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις