Κορονοϊός Καραντίνα: Οι Παριζιάνοι στρέφονται στην online γιόγκα θέλοντας έτσι να καταπολεμήσουντο άγχος των περιορισμών και το στρες της ζωής σε καραντίνα. Εξάλλου,η επιδημία του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος της Γαλλίας έδωσε εντολή στους πολίτες της χώρας να μείνουν στα σπίτια τους για να πολεμήσουν την πανδημία. Τα στούντιο γιόγκα είναι μεταξύ των καταστημάτων που έκλεισαν υποχρεωτικά. «Πρέπει να συνεχίσουμε να κινούμαστε» είπε η Ναντέζ Λανβίν, η υπεύθυνη του στούντιο Yoga&Co εδώ και 8 χρόνια.

Η Λανβίν δίδαξε για πρώτη φορά γιόγκα, μέσω του διαδικτύου, αυτήν την εβδομάδα, ανταποκρινόμενη στις συνθήκες που δημιουργεί η κρίση. Η γιόγκα θεωρείται ότι προσφέρει καλύτερο ύπνο, χαμηλότερη πίεση και βελτιώνει την ευελιξία. «Διανύουμε μια περίοδο που προκαλεί άγχος. Όταν δεν υπάρχει βοήθεια από έξω, μπορούμε να αναλάβουμε εμείς».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, 108 νέους θανάτους από τον Covid-19, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 372, ήτοι μια αύξηση σχεδόν 41% σε διάστημα 24 ωρών. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο διευθυντής των υγειονομικών αρχών της χώρας Ζερόμ Σαλμόν είπε επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 10.995, από τα 9.134 την Τετάρτη 18 Μαρτίου. Πρόκειται, δηλαδή, για μια αύξηση 20% σε ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, 1.122 άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι, ένας αριθμός αυξημένος κατά 20,5% σε σύγκριση με την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020. Υπολογίζεται ότι η Γαλλία διαθέτει περίπου 5.000 κρεβάτια με τον αναγκαίο εξοπλισμό, όμως τα κρεβάτια αυτά κατανέμονται ανομοιόμορφα στη χώρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις