Κορονοϊός: Με σκοπό να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού έφτασε στο λιμάνι της Νέας Υόρκης το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο στον κόσμο. Πρόκειται για ένα πρώην πετρελαιοφόρο το οποίο έχει μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο για το πολεμικό ναυτικό της Αμερικής . Το USNS Comfort διαθέτει 1.000 κρεβάτια, 12 χειρουργεία και ζυγίζει περίπου 70.000 τόνους.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το πλοίο δεν θα δεχόταν ασθενείς, που έχουν νοσήσει από τον ιό. Όμως σύμφωνα με τo site του Πολεμικού Ναυτικού «USNI News», το οποίο επικαλείται δηλώσεις του Γραμματέα Άμυνας των Η.Π.Α Mark Esper, το Πεντάγωνο τελικά θα χρησιμοποιήσει το USNS Comfort για ασθενείς με κοροναϊό. Η κίνηση αυτή γίνεται για να παρέχουν τα πλοία ανακούφιση στα παράκτια νοσοκομειακά κέντρα, ώστε τα νοσοκομεία να επικεντρωθούν σε ασθενείς με σοβαρά περιστατικά. Αυτό είναι ένα σημάδι του πόσο σοβαρή είναι η πανδημία και πόσο σοβαρή αναμένεται να γίνει η κατάσταση εκεί.


Μετρατροπή ξενοδοχείων σε 10.000 ΜΕΘ

Για να βοηθήσει την Πολιτεία να ανταποκριθεί στην πίεση που υφίστανται οι νοσοκομειακές εγκαταστάσεις της λόγω της ταχύτατα εξαπλούμενης επιδημίας Covid-19.

Ο διοικητής του Σώματος, αντιστράτηγος Τοντ Σιμονάιτ, είπε σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο ότι εξετάζεται η πιθανότητα να μετατραπούν δωμάτια ξενοδοχείων, φοιτητικές εστίες, αλλά ακόμη και μεγάλες αίθουσες σε μονάδες εντατικής θεραπείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Μιλάμε για περίπου 10.000», είπε, προσθέτοντας ότι την οριστική απόφαση θα λάβει η ομοσπονδιακή υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων (FEMA).