Κορονοϊός Ισπανία: Συνολικά ο αριθμός των νεκρών είναι1.326. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 24.926, από 19.980, από την Παρασκευή. Η Ισπανία είναι η χώρα που βρίσκεται τρίτη στην σειρά, αυτών που έχουν πληγεί χειρότερα από την πανδημία, μετά την Ιταλία και την Κίνα.

Χθες οι αρχές, ανακοίνωσαν πωςθα μετατρέψουν ένα συνεδριακό κέντρο στη Μαδρίτη σε νοσοκομείο εκστρατείας για τη νοσηλεία των χιλιάδων ασθενών. Σύμφωνα με πληροφορίες,περίπου 5.500 κλίνες θα τοποθετηθούν στο240.000 τμ συνεδριακό κέντρο IFEMA, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, για να αντιμετωπισθεί η αυξημένη ανάγκη νοσηλείας. Ο επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της χώρας, Φερνάντο Σιμόν, δήλωσε:"Οι πιο δύσκολες ημέρες έρχονται τώρα. Συνεχίστε τις προσπάθειες, πρέπει να τα καταφέρουμε όσο γίνεται συντομότερα. Ο αντίκτυπος που έχει στην κοινωνία δεν μπορεί να γίνει ανεκτός για πολύ καιρό". Κάλεσε δε τους Ισπανούς να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις μετακινήσεις. Ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλια δήλωσε πωςερευνητές έχουν επιδοθεί στην αναζήτηση εμβολίου και διαγνωστικών τεστ."Τα κρούσματα αυξάνονται και θα συνεχίσουν να αυξάνονται τις επόμενες ημέρες", προειδοποίησε η Μαρία Χοσέ Σιέρα, αξιωματούχος του Κέντρου Προειδοποίησης και Εκτάκτων Υγειονομικών Καταστάσεων σε συνέντευξη Τύπου.

"Κανείς δεν ξέρει" πότε θα κορυφωθεί η επιδημία στη χώρα, τόνισε.

Η θνησιμότητα φτάνει το 5,3% των κρουσμάτων, με μέγιστο ποσοστό 9% στην περιοχή της Μαδρίτης, την πλέον πληγείσα με το 60% των θανάτων.

"Η θνησιμότητα αφορά βασικά τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 70 ετών, ειδικά την ομάδα άνω των 80 ετών", δήλωσε η Σέρα.

"Σχεδόν το 70% των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι άνω των 60 ετών", από την άλλη πλευρά, οι ασθενείς κάτω των 20 ετών αντιπροσωπεύουν το "1% έως 2% των νοσηλευόμενων ασθενών", πρόσθεσε.

Η περιοχή της Μαδρίτης παραμένει μακράν η πλέον πληγείσα με 8.921 κρούσματα (36% του συνόλου) και ακολουθούν η Καταλονία (4.203), η Χώρα των Βάσκων (1.725) και η Ανδαλουσία (1.515).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις