Γερμανία- Πανεπιδημία:Όταν η Ιταλία σε δεινή θέση ζήτησε βοήθεια σε υγειονομικό υλικό από τους Ευρωπαίους εταίρους της, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Κι αυτές αρνήθηκαν –δεν έχουν περισσευούμενες μάσκες και αντισηπτικά.Ήταν η Κίνα που έσπευσε να στείλει μερικά εκατομμύρια μάσκες στην Ιταλία, ιατρικούς εμπειρογνώμονες και 31 τόνους νοσηλευτικών εφοδίων. Βοήθεια από την Κίνα ζητά τώρα και η Ισπανία. Και σπεύδουν οι Κουβανοί γιατροί, να βοηθήσουν παντού όπου χρειάζονται βοήθεια.Η Ευρώπη είναι απούσα σαν πολιτική οικογένεια.

«Η κρίση απέδειξε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη υπάρχει μόνο στα χαρτιά», είπε αγριεμένος ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ενώπιον της απαγόρευσης εξαγωγής νοσηλευτικού υλικού σε χώρες εκτός Ε.Ε. «Μόνο η Κίνα μπορεί να μας βοηθήσει», είπε ο Σέρβος. Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Ξι Ζιπίνγκ τον αποκάλεσε «αδελφό», ζήτησε βοήθεια. Και έλαβε: Πέντε εκατομμύρια μάσκες και αποστολή γιατρών.

«Mπροστά στην έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, να απευθυνθούμε στην Κίνα» είχε πει πριν από λίγες μέρες δημόσια ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος και η κυβέρνηση χωρίς να χάσει χρόνο το έκανε, απευθύνοντας επείγον αίτημα, με την Κίνα να ανταποκρίνεται ταχύτατα και αυτή.

Ήδη, σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο προστατευτικές μάσκες και άλλα ιατρικά είδη παραδόθηκαν από την κινεζική κυβέρνηση στην Ελλάδα, μετά το επείγον αίτημα της. Η βοήθεια 8 τόνων έφτασε στην Αθήνα με ειδική πτήση της Air China CA και περιλαμβάνει 550.000 προστατευτικές και χειρουργικές μάσκες, προστατευτικό εξοπλισμό, γυαλιά, γάντια και καλύμματα παπουτσιών. Με την ίδια πτήση έφτασαν 10 επιπλέον τόνοι βοήθειας, δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις.

Το υγειονομικό υλικό παρέδωσε, εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης, η πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα, Τσανγκ Τσιγιουέ, στους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ Γρηγόρη Δημητριάδη. Την ίδια ώρα, η Γερμανία, η πιο ισχυρή οικονομία της ΕΕ με επάρκεια σε προμήθειες, απαγορεύει κάθε εξαγωγή ιατρικού υλικού, ακόμη και προς τις χώρες της Ευρώπης που πλήττονται σφοδρά από την πανδημία και αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό.

Θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψιν ότι η Κίνα έχει κατηγορηθεί ευθέως από τον Τραμπ καιτον υιό Μπολσονάρου, όσον αφορά την παγκόσμια εξάπλωση του ιού. Σύμφωνα με αυτούς, ο ιός εξελίχθηκε σε πανδημία εξ αιτίας των κακών χειρισμών και της αδιαφάνειας της Κινεζικής κυβέρνησης. Η Κίνα αντέδρασε σφοδρά στην κριτική, ωστόσο ένας αέρας καχυποψίας πλανάται παντού, πλήττοντας την εικόνα του καθεστώτος.

«Rebranding China», είναι η εντολή της Κίνας προς τις πρεσβείες της σε ολόκληρο τον κόσμο, με σκοπό ακριβώς την αναστροφή αυτού του κλίματος καχυποψίας. Η δωρεά των μασκών, είναι η ελάχιστη χειρονομία, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας.[Πηγή:Lifo]

Αν οι Κινέζοι πάντως λένε την αλήθεια, τότε τα πράγματα στην Ευρώπη είναι κατά πολύ χειρότερα. Η Κίνα έχει ανακοινώσει 81691 κρούσματα σε πληθυσμό 1.386.000.000. Η αναλογία ανά 100 κατοίκους είναι 0,005894.
Την ίδια ώρα η αντίστοιχη αναλογία με βάση τον πληθυσμό τους είναι: για την Ιταλία 0,0978% (16,59 φορές περισσότερα κρούσματα από την Κίνα), για την Ελβετία 0,0818% (13,88 φορές περισσότερα), για την Ισπανία 0,0613% (10,40 περισσότερα), για τη Νορβηγία 0,0450% (7,63 φορές περισσότερα), για την Αυστρία 0,0409% (6,94 φορές περισσότερα).
Πολλαπλάσια κρούσματα της Κίνας έχουν και όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ελλάδα μόλις συμπληρώσει 633 κρούσματα (σήμερα δηλαδή) θα έχει το ίδιο ποσοστό κρουσμάτων με την Κίνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις