Κορονοϊός Συρία:Την ώρα που η Συρία ανακοίνωνε το πρώτο της κρούσμα COVID-19, ο Bashar al-Assad εξέδιδε νομοθετικό διάταγμα για το έτος 2020 για τη χορήγηση γενικής αμνηστίας. Το διάταγμα επέκτεινε το φάσμα της αμνηστίας για ορισμένα εγκλήματα που δεν καλύπτονταν από προηγούμενα διατάγματα.Οι κρατούμενοι που αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή θα δουν τις ποινές τους να μετατρέπονται σε ισόβια, ενώ όσοι καταδικάστηκαν σε ισόβια, θα δουν μείωση του χρόνου φυλάκισής στα 20 χρόνια.

Υπουργός Υγείας: Η πρώτη περίπτωση κορονοϊού στη Συρία σε πρόσωπο που είχε φθάσει από το εξωτερικό

Ο υπουργός Υγείας της Συρίας Δρ. Nizar Yazigi, δήλωσε ότι η πρώτη περίπτωση του COVID-19 καταγράφηκε στη Συρία σε άτομο που είχε έρθει από το εξωτερικό και ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.Ο υπουργός είπε ότι ο ασθενής, ένας νεαρός άνδρας, είχε φτάσει από το εξωτερικό και δεν είχε δείξει κανένα σύμπτωμα κατά την είσοδό του στη Συρία, αλλά η ομάδα επιδημιολόγων παρακολούθησε την κατάστασή του λόγω του γεγονότος ότι ήρθε από περιοχή με πολλά κρούσματα, με τις δοκιμές που διεξήχθησαν σε δείγμα που ελήφθη από αυτόν να αποκαλύπτουν ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Εκτός από την παραμονή στο σπίτι ως προληπτικό μέτρο, η κυβέρνηση της Συρίας ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, την αναστολή της κυκλοφορίας των έντυπων εφημερίδων μέχρι νεωτέρας. Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, επίσης ανακοίνωσε ότι όλα τα σημεία διέλευσης έχουν κλείσει για αφίξεις από το Λίβανο ως μέρος των βημάτων για την αντιμετώπιση του COVID-19

Εντελώς απροετοίμαστο το Idlib

  • Τρία εκατομμύρια πρόσφυγες ζουν σε εξαιρετικά ανθυγιεινές συνθήκες στα βορειοδυτικά της χώρας: οι γιατροί και οι ΜΚΟ προειδοποιούν για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού και δεκάδες χιλιάδες θανάτους.
  • Το κανονικό πλύσιμο των χεριώνή το ντους είναι μια ψευδαίσθηση δεδομένης της έλλειψης νερού στο φρούριο των ανταρτών της Συρίας.
  • Δεν υπάρχουν τεστ εξέτασης του ιού, θέσεις καραντίνας, κρεβάτια εντατικής θεραπείας, αναπνευστήρες και ιατρικό προσωπικό.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας δήλωσε την Κυριακή ότι δεν υπήρξε παρά μόνο μιαμόλυνση από κορονοϊόστηΣυρία.Αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί σχεδόν κανένα τεστ στη χώρα λόγω του εμφυλίου πολέμου.Το βράδυ, ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό αναφέρθηκε από τη συριακή κυβέρνηση.Αλλά ο ασθενής είχε μπει στην Συρία από το εξωτερικό, είπε ο Υπουργός Υγείας.Η περιοχή που ελέγχονταν από τους αντάρτες ήταν εντελώς απροετοίμαστη για πιθανή εξάπλωση του ιού, δηλώνουν και προειδοποιούν οι γιατροί του Idlib.Η υπάρχουσα ιατρική υποδομή είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει οτιδήποτε, μετά από σχεδόν 8 χρόνια πολέμου.