Κορονοϊός Μεγάλη Βρετανία: Θετικός στον κορονοϊό χωρίς όμως έντονα συμπτώματα είναι ο πρίγκιπας Κάρολος, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης, από το ίδιο το Παλάτι. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο πρίγκιπας της Ουαλίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Εμφανίζει ήπια συμπτώματα αλλά κατά τα άλλα παραμένει σε καλή κατάσταση και εργάζεται από το σπίτι του τις τελευταίες ημέρες ως συνήθως».

Εξέταση έκανε, επίσης και η σύζυγός του, Καμίλα, η οποία βρέθηκε αρνητική. «Η δούκισσα της Κορνουάλης έκανε επίσης τεστ αλλά δεν έχει τον ιό. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές και ιατρικές συμβουλές, ο πρίγκιπας και η δούκισσα θα μείνουν σε αυτοαπομόνωση στην Σκωτία» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του Clarence House.

Άγνωστο παραμένει, για την ώρα, από πού κόλλησε τον ιό ο πρίγκιπας Κάρολος με την ανακοίνωση να κάνει μια γενική αναφορά στον μεγάλο αριθμό επαφών που είχε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω του δημόσιου ρόλου του. Βρετανικά μέσα επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα ο πρίγικιπας Κάρολος απέφευγε τις χειραψίες.

Όπως επισημαίνει η Daily Mail η ανακοίνωση για την νόσηση του Καρόλου από κορωνοϊό ήρθε δύο εβδομάδες αφού συνάντησε τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, ο οποίος έχει επίσης διαγνωστεί θετικός στον κορoνοϊό. Η συνάντηση είχε γίνει στις 10 Μαρτίου στο Λονδίνο, 24 ώρες μετά την τελευταία φορά που είχε θεαθεί δημοσίως ο Κάρολος με την μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της περασμένης εβδομάδας εργαζόμενος στο παλάτι του Μπάκιγχαμ προβλήθηκε με κορoνοϊό.Το περιστατικό συνέβη ενώ η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν ακόμα στο παλάτι, αν και δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητα του εργαζόμενου, ούτε έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για άτομο με το οποίο συνεργαζόταν στενά η βασίλισσα.

Πάντως, από την περασμένη Πέμπτη η «αειθαλής» μονάρχης, που θα γίνει 94 ετών τον Απρίλιο και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, που «προτιμά» ο κορoνοϊός, έχει εγκαταλείψει το Μπάκιγχαμ και μεταφέρθηκε στο κάστρο του Ουίνδσορ. Εκεί, η 94χρονηβασίλισσα αναμένεται να παραμείνει ασφαλής μέχρι τις διακοπές του Πάσχα μαζί με τον 98χρονο σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος μεταφέρθηκε, επίσης, στο κάστρο του Ουίνδσορ από το βασιλικό κτήμα του Σάντριγχαμ, στο οποίο κατοικεί από το φθινόπωρο του 2017, όταν παραιτήθηκε από τα επίσημα καθήκοντά του.