Κορονοϊός Ολλανδία:Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του φονικού ιού αυξήθηκε κατά 852 και ανέρχεται πλέον σε 6.412, ανακοίνωσαν την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της χώρας, προσθέτοντας ότι διακρίνουν ενδείξεις ότι ο ρυθμός διασποράς του ιού στη χώρα πιθανόν αρχίζει να επιβραδύνεται.Οι θάνατοι από τη νόσο αυξήθηκαν κατά 80 και ανέρχονται πλέον σε 356, επισήμανε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) στην ημερήσια ενημέρωσή του σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας.

«Ο αριθμός των νέων ασθενών που μπαίνουν σε νοσοκομεία βρισκόταν σε ανοδική καμπύλη πρόσφατα», λέει το RIVM. «Αυτή τη στιγμή αυτό φαίνεται πως γίνεται οριζόντιο. Το συγκεκριμένο στοιχείο ενδέχεται να καταδεικνύει μια μικρή μείωση του ρυθμού διασποράς του ιού», επισημαίνει.Tο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Ολλανδίας,ανέφερε την Τρίτη επίσης πως αναμένει ότι τα αποτελέσματα των μέτρων που ελήφθησαν αυτό τον μήνα στην Ολλανδία, όπως το κλείσιμο των εστιατορίων και των σχολείων και η απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων, θα αρχίσουν να φαίνονται στον αριθμό των κρουσμάτων «στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης».Στο μεταξύ, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσετην ακύρωση των κεντρικών απολυτηρίων εξετάσεων, αντίστοιχων με τις εξετάσεις που δίνουν οι μαθητές στη Γαλλία για το μπακαλορεά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Στην Ολλανδία τα σχολεία είναι κλειστά από τις 16 Μαρτίου στην προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.Η απόκτηση ή όχι του απολυτηρίου θα προσδιοριστεί ως εκ τούτου αποκλειστικά με βάση τους βαθμούς που έχουν αποκτηθεί στη διάρκεια του σχολικού έτους.«Θέλω να δοθεί σε όλους τους μαθητές η δυνατότητα να αποκτήσουν ένα πλήρες (απολυτήριο) δίπλωμα και έτσι να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση προς την ανώτατη εκπαίδευση σε αυτούς τους καιρούς της κρίσης», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Ολλανδός υπουργός Παιδείας Άρι Σλομπ.

Τα σχολεία έχουν κι άλλο χρόνο – μέχρι τις αρχές Ιουνίου – προκειμένου να βάλουν στους μαθητές τα υπόλοιπα διαγωνίσματα που προβλέπονται από το πρόγραμμα έτσι ώστε να υπολογιστούν οι βαθμοί που αποκτήθηκαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το υπουργείο προτρέπει τις σχολικές μονάδες να διοργανώσουν τη διεξαγωγή των διαγωνισμάτων αυτών εξ αποστάσεως, για παράδειγμα μέσω βιντεοδιάσκεψης. Αν τα σχολεία δεν είναι σε θέση να κάνουν τα διαγωνίσματα εξ αποστάσεως, αυτά μπορούν να διεξαχθούν στα σχολεία με την τήρηση της απόστασης ασφαλείας του 1,5 μέτρου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις