Κορονοϊός Ισπανία: 738 νεκροί σε μία ημέρα - Θετική η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Κορονοϊός Ισπανία: 738 νεκροί σε μία ημέρα - Θετική η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Κορονοϊός Ισπανία: Θετική στον κορονοϊό η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κάρμεν Κάλβο

Κορονοϊός Ισπανία: Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Κάρμεν Κάλβο βρέθηκε θετική στον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε η Μαδρίτη. Η Κάλβο υποβλήθηκε σε νέα εξέταση την Τρίτη. Σε ένα πρώτο τεστ βρέθηκε αρνητική, όμως χρειάστηκε να επαναληφθεί η εξέταση επειδή τα αποτελέσματα του επόμενου δεν ήταν σαφή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κάλβο, που είναι 63 ετών, λαμβάνει θεραπεία και είναι σε καλή κατάσταση.


Σοκαρισμένη η χώρα που θρηνεί άλλους 738 νεκρούς σε μία ημέρα από τον κορονοϊό. Πλέον, τα θύματα στη χώρα είναι 3.434, περισσότερα απ' ό,τι στην Κίνα. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 47.610 (αυξήθηκαν κατά 20%) ενώ 26.960 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με 3.166 πολίτες να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας .

Πλέον, η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα σε αριθμό θυμάτων, μετά την Ιταλία που διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά των θυμάτων από τον Covid-19 με 6.820 νεκρούς και 743 νέους θανάτους. Όπως αναφέρει η El Pais, στο τραπέζι έχει πέσει η παράταση της κατάστασης συναγερμού που έχει κηρυχθεί στη χώρα. Η περιοχή της Μαδρίτης είναι η πλέον πληγείσα με το 50% και πλέον των θανάτων στη χώρα (1.825 νεκροί, 290 περισσότεροι σε σύγκριση με χθες) και περισσότερα από 14.500 κρούσματα.