Κορονοϊός Ιταλία Ρωσία:Η φάλαγγα μετακινήθηκε από τη βάση της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας Practica di Mare, στη Λομβαρδία, όπου εξελίσσεται η τραγωδία με τον κορωναϊό. Οι Ρώσοι ειδικοί θα βοηθήσουν τους Ιταλούς συναδέλφους τους στον αγώνα κατά της μόλυνσης.

Το συνολικό μήκος της απόστασης μέχρι το Μπέργκαμο είναι περίπου 600 χιλιόμετρα και η φάλαγγα αναμένεται να φτάσει σήμερα μετά από μια στάση που έκανε στη Φλωρεντία. Όπως είπαν στο υπουργείο Άμυνας, έχουν αποσταλεί ειδικές στρατιωτικές στολές ΡΒΧκαι όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας συνοδεύονται από καραμπινιέρους.

Η πανδημία COVID-19, που τα πρώτα κρούσματααναφέρθηκαν στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους, έχει εξαπλωθεί σε 170 χώρες. Η μόλυνση έχει εξαπλωθεί σε όλες τις ηπείρους. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περίπου 370.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και 16.000 έχουν πεθάνει. Στην Ευρώπη, το επίκεντρο της νόσου είναι η Ιταλία. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, σχεδόν 70.000 κρούσματα λοίμωξης έχουν καταγραφεί στα Απέννινα, ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε σε 6.820 άτομα. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ρωσία βοηθά την Ιταλία – τις τελευταίες ημέρες, με15 ρωσικά αεροσκάφη που έφτασαν εκεί, τα οποία παρέδωσαν ειδικούς- ιολόγους και εξοπλισμό για διαγνωστικούς ελέγχους, καθώς και αναπνευστήρες και προστατευτικές στρατιωτικές στολές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις