Γαλλία Kορονοϊός: Η καραντίνα που έχει αναγκαστεί η πλειοψηφία του κόσμου είναι λογικό να έχει δημιουργήσει και ψυχολογικά προβλήματα σε αρκετούς. Αυτός είναι και ο λόγος που οτενόρος Στεφάν Σενεσάλ δίνει σε καθημερινή βάση συναυλίες από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Παρίσι. Κοινώς, το κάνει προκειμένου να βοηθήσει τους γείτονες του να αντέξουν μπροστά στην πανδημία του νέου κορονοϊού και την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επέβαλαν οι αρχές για την αναχαίτισή της.

Κάθε απόγευμα, στις 7, ο Σενεσάλ ανοίγει τα παράθυρά του και τραγουδά κλασικά κομμάτια, έχοντας ως κοινό τους γείτονές του που αναγκάζονται να μείνουν μέσα λόγω των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας που εφάρμοσε η κυβέρνηση πριν από δύο εβδομάδες. «Δεν είμαι γιατρός. Δεν είμαι ήρωας. Δεν είμαι μέλος προσωπικού νοσοκομείου. Το μοναδικό πράγμα που ξέρω να κάνω είναι να τραγουδώ, να προσπαθώ να φέρω λίγη χαρά» είπε ο τραγουδιστής της όπερας, στο Reuters TV.

Ο 43χρονος το κάνει αυτό από τότε που τέθηκαν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα, τη 17η Μαρτίου, καθώς θέλει να ψυχαγωγήσει τους συμπολίτες του και να τους ενθαρρύνει.