Κορονοϊός Βενεζουέλα Μεξικό: Για να αποτρέψει την εξάπλωση της ασθένειας COVID-19, η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο κήρυξε σχεδόν απόλυτη καραντίνα σε όλη τη χώρα πριν από δύο εβδομάδες. Οι μόνες έξοδοι των πολιτών από τα σπίτια τους είναι αυτές για να ανεφοδιάζονται με τρόφιμα και για να επισκεφθούν γιατρό. Τα σχολεία έκλεισαν, ενώ οι πτήσεις εσωτερικού και οι διεθνείς πτήσεις ανεστάλησαν.

Το πρώτο θύμα του κορονοϊού στη Βενεζουέλα είναι ένας άνδρας 47 ετών, με ιστορικό πνευμονοπάθειας. Ζούσε στην πολιτεία Αράγουα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες.

Ενώ ο 47χρονος νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική με πνευμονία, εξέταση αποκάλυψε πριν από τρεις ημέρες ότι είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τη Ροντρίγκες. «Έπασχε από ασθένεια στους πνεύμονες εξαιτίας του επαγγέλματός του», πρόσθεσε.

Η Βενεζουέλα ζει τη χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας της τα τελευταία χρόνια, με υπερπληθωρισμό και ελλείψεις φαρμάκων, μεταξύ άλλων αγαθών. Η ιατρική κοινότητα της χώρας εκφράζει φόβους ότι εάν τα κρούσματα αυξηθούν και υπάρξει μαζική ροή ασθενών στα νοσοκομεία, που είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένα, η κατάσταση μπορεί να γίνει καταστροφική.

Εκτός από τη Βενεζουέλα, ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό καταγράφηκε και στη Νικαράγουα. Ο νεκρός ήταν φορέας του HIV με πολλές άλλες υποκείμενες παθήσεις. Οι αρχές επισήμως μιλούν μέχρι τώρα για άλλο ένα κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Στο Μεξικό, οι υγειονομικές αρχέςείχαν καταγράψει ως χθες Πέμπτη συνολικά 585 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, από 475 την προηγουμένη, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για δύο νέους θανάτους ασθενών. Το σύνολο των θυμάτων της επιδημίας στη μεξικανική επικράτεια αυξήθηκε έτσι σε 8 νεκρούς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις