Κορονοϊός Τουρκία: Συγκλονισμένη είναι η γείτονα χώρα μετά το θάνατο μιας γυναίκας μόλις 33 ετών από τον φονικό ιό. Η νεαρή Dilek Tahtalı εργαζόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη. Στις 10 Μαρτίου πήγε στο νοσοκομείο με πυρετό και έντονη αδιαθεσία, πολύ πριν η Τουρκία ανακοινώσει το πρώτο της κρούσμα.

Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν πως η Ντιλέκ είχε ρευματική νόσο και έπαιρνε φάρμακα από παιδί. Όπως αναφέρει η hurriyet, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε μια μέρα πριν χάσει τη ζωή της. Η ίδια ήταν αρκετά ενεργή στα social media, ενώ την τελευταία της ανάρτηση την έκανε πριν 18 ημέρες. Συγκεκριμένα έγραφε στις 7 Μαρτίου: «Ρινική συμφόρηση, υπερβολική ρινική έκκριση, πονοκέφαλος, αδυναμία, επιθέσεις βήχα που ξεκινούν στο τέλος της ημέρας και δεν με αφήνουν να κοιμηθώ τη νύχτα…».

Μια μέρα μετά έγραψε στο twitter: «Το όνειρο είναι τώρα φωτιά, αφήστε με να καώ! Θέλω να πηγαίνω στο μπαλκόνι κάθε λίγο με ξύδι και ασπιρίνη, ζεστό ντους, παγωμένος καιρός». Ο θείος της άτυχης νεαρής δήλωσε ότι η ανιψιά του, η οποία είχε ρευματική νόσο και έπαιρνε φάρμακα, εργαζόταν ως υπεύθυνη καταχώρησης στο τμήμα εισαγωγών ιδιωτικού νοσοκομείου και νόσησε στις 10 Μαρτίου.

Τελικά, η 33χρονη Ντιλέκ διακομίσθηκε λίγες ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μέχρι και την Τετάρτη (25/3).