Διαστημική τροχιά:Αξίζει να αποχαιρετούμε τη νύχτα, με ένα καλό συναίσθημα για τον πλανήτη Γη και τους κατοίκους του, που ζουν με αγωνία την καθημερινότητα. Από το αχανές διάστημα, η Γη παραμένει ένα εκπληκτικό κι ελπιδοφόρο δημιούργημα.

Απόψε παρουσιάζουμε το πρώτο μουσικό βίντεο που «γυρίστηκε» στο Διάστημα,το 2013 και φέρει την υπογραφή αστροναύτη Κρις Χάντφιλντ.Σε λίγες ώρες ο κοσμοναύτης, μετά από146 ημέρες παραμονής στ΄αστέρια,ξεκινούσε την επιστροφή του στη Γη κι ο Καναδός θέλοντας να αποχαιρέτησε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), τραγούδησε τρυφερά το «Space Οddity».


Με μία ακουστική κιθάρα, τραγουδάει ελαφρώς διαφοροποιημένη ως προς τους στίχους εκδοχή του «Space Oddity» μέσα από τον Διαστημικό Σταθμό του, παίζοντας παράλληλα με τη βαρύτητα. Ανεβάζοντας το βίντεο του Twitter, ο Χάντφιλντ έγραψε το εξής μήνυμα: «Με σεβασμό στην ιδιοφυΐα του David Bowie, ιδού το βίντεο του “Space Oddity”, όπως ηχογραφήθηκε στον ISS. Μια τελευταία γρήγορη ματιά στον κόσμο». Ο μεγάλος Bowie δεν έμεινε ασυγκίνητος και του απάντησε με τον τίτλο ενός τραγουδιού από τη δεκαετία του 90, με το«Hallo Spaceboy» (Γεια σου, αγόρι του Διαστήματος), μετατρέποντας το Hello, στο αργκό «Ηallo».

Ο κοσμοναύτης Χάντφιλντ είναι το «φαινόμενο του Διαδικτύου», όπως τον αποκαλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, και αναθέρμανε το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού για το Διάστημα. Το πιο δημοφιλές βίντεο που έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα είναι εκείνο που τον εμφανίζει να στύβει ένα βρεγμένο κομμάτι από ύφασμα μέσα στον ISS: Λόγω της έλλειψης βαρύτητας, το νερό σχηματίζει ένα υδάτινο στρώμα γύρω από το ύφασμα και δεν διαχωρίζεται εντελώς απ’ αυτό.

Στον Διαστημικό Σταθμό, όπου είχε αναλάβει την προσωρινή του διοίκηση, έως το βράδυ της Κυριακής, που ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στο κοσμοδρόμιο του Καζαχστάν, ο Χάντφιλντ δημοσίευσε εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο του πλανήτη μας. Απαθάνατισε ποτάμια, πόλεις, ωκεανούς, ερήμους, ακόμη και τον εμφύλιο στη Συρία από ύψος 402 χλμ. από την επιφάνεια της Γης.Από την κάμεράτουδεν ξέφυγε και η χώρα μας, στην οποία έδειξε ιδιαίτερη προτίμηση.

Εκείνος και η παρέα του, που αποτελείτο από τους:Τομ Μάρσμπουρν της NASA, και τον Ρομάν Ρομανένκο της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος (Roskosmos), κράτησαν όλο τον κόσμο σε διαστημική "τροχιά" μέσα από τις αναρτήσεις τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.Όταν ρωτήθηκε τι επιθυμεί να κάνει μετά το τέλος της διαστημικής του περιπέτειας, απάντησε ότι επιθυμεί να συμμετάσχει σε μια αποστολή με προορισμό τον Άρη, ακόμαχωρίς «εισιτήριο επιστροφής».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις