Καθώς ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πρωτοφανήαντίκτυπο της πανδημίας COVID-19, ο Όμιλος Estée Lauder Companies (ELC) στέκεταιδίπλα στην παγκόσμια κοινότητα για να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και για να ανακουφίσει από τις σχετικές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κοινότητεςστις οποίες ζούμε και εργαζόμαστε. Με γνώμονα τις οικογενειακές αξίες που διέπουν την εταιρεία και με υψηλό το πνεύμα της παροχής, ο Όμιλος Estée Lauder Companies (ELC)έχει συνεισφέρει στη στήριξη της ευημερίας των παγκόσμιων κοινοτήτων όπου ανήκουμε.Ανταποκρινόμενη στις επιπτώσεις του COVID-19 σε όλο τον κόσμο, η εταιρεία Estée LauderCompanies και το φιλανθρωπικό ίδρυμα The Estée Lauder Companies Charitable Foundation (ELCCF), χρηματοδότησαν τους παρακάτω οργανισμούς:

• Σε παγκόσμιο επίπεδο, χορηγήθηκε δωρεά ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων στουςΓιατρούς Χωρίς Σύνορα – Doctors Without Borders / Médecins SansFrontières (MSF), προκειμένου να στηρίξουν το διαρκές σωτήριο έργο τους σε όλο
τον κόσμο, να αντιμετωπίσουν τον κοροναϊο σε χώρες με ανεπαρκείς πόρους, καθώςεπίσης και σε χώρες που επλήγησαν έντονα.

• Στην Κίνα, περισσότερα από 800.000 δολάρια αποδόθηκαν στις προσπάθειεςανακούφισης από τον ιό. Τα κεφάλαια θα υποστηρίξουν τον Ερυθρό Σταυρό τηςΚίνας, το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαγκάης και το ίδρυμα Give2Asia. Επιπλέον,
χορηγήθηκαν δωρεές σε είδος ύψους 1.4 εκατομμυρίων δολαρίων στο ίδρυμα ChinaWomen's Development Foundation, προκειμένου να υποστηρίξουν το ιατρικόπροσωπικό της πρώτης γραμμής.Καθώς η κρίση του COVID-19 εξελίσσεται, η ELC θα συνεχίσει να ευθυγραμμίζει τουςφιλανθρωπικούς πόρους της βάσει των αναδυόμενων αναγκών, δίνοντας προτεραιότητα στηνπαροχή τροφής, ιατρικής βοήθειας καθώς και της βοήθειας για έκτακτες ανάγκες.

O Προέδρος του ΔΣ της εταιρείας κ. William P. Lauder και ο CEO κ. Fabrizio Freda σεεπιστολή τους προς τους εργαζόμενους της εταιρείας αναφέρουν ότι θα παρουσιάσουνευρύτερες πρωτοβουλίες τις επόμενες μέρες και ότι παρά την πανδημία, η παγκόσμια ομάδα συνεχίζει να κρατάει την επιχείρηση σε κίνηση, επισημαίνοντας ότι έχουν εφαρμοστεί βελτιωμένα πρωτόκολλα υγιεινής και καθαριότητας, κοινωνική αποστασιοποίηση καιεναλλασσόμενες βάρδιες στους χώρους εργασίας όπου η εργασία από το σπίτι δεν είναιδυνατή. «Αξιολογούμε διαρκώς τρόπους υποστήριξης των εργαζομένων και των κοινοτήτων μας. Θα χρειαστεί συλλογική δράση για να παρέχουμε την απαραίτητη υποστήριξη και ανακούφισησε όλους όσους τη χρειάζονται κατά τη διάρκεια αυτών των αβέβαιων χρόνων», NancyMahon,Senior Vice President of corporate citizenship and sustainability.

Επιπρόσθετα, ο Όμιλος Estée Lauder Companies συμμετέχει στο κίνημα παραγωγής αντισηπτικού.

H Estee Lauder Companies Inc. θα παράγει αντισηπτικό χεριών για ομάδες και πληθυσμούςυψηλής ανάγκης, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού προσωπικού. Για αυτό το λόγο ανοίγειξανά το εργοστάσιο της στο Melville της Νέας Υόρκης, προκειμένου να παράγει αντισηπτικόχεριών.«Ο Όμιλος Estée Lauder Companies συνεισφέρει υπερήφανα στην ενίσχυση των ευρύτερωνπροσπαθειών που γίνονται για τη νόσο COVID-19, θέτοντας ξανά σε λειτουργία τη γραμμήπαραγωγής του εργοστασίου στο Melville, με σκοπό να γίνει παραγωγή αντισηπτικού χεριών γιατις ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς και για το ιατρικό προσωπικό. Είμαστε περήφανοι για τουςεργαζόμενους μας οι οποίοι δουλεύουν ακούραστα, για να γίνει αυτό πραγματικότητα. εργαζόμενοι, αλλά και εθελοντές, υποστηρίζουν αυτή τη σημαντική, ζωτικής σημασίας, προσπάθεια» αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας».

Σχετικά με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα “The Estée Lauder Companies CharitableFoundation”

Υποστηριζόμενο από τις αξίες της The Estée Lauder Companies και το πάθος τωνυπαλλήλων της, η αποστολή του ELCCF είναι να βελτιώσει την ευημερία των παγκόσμιωνκοινοτήτων, με έμφαση στις γυναίκες και τα νέα κορίτσια. Το ELCCF επικεντρώνει τιςπροσπάθειές του σε τρεις πυλώνες: την υγεία, την εκπαίδευση και το περιβάλλον και χορηγείετήσιες δωρεές σε οργανισμούς ανά τον κόσμο που ευθυγραμμίζονται με αυτούς τους πυλώνες.

Μάρκες του Ομίλου Estée Lauder Companies (ELC) είναι οι:
Estée Lauder, Clinique, MAC, La Mer, Bobbi Brown, Tom Ford, Aveda, Jo Malone London,Darphin, DKNY, Bumble & bumble, Michael Kors, smashbox, Lab Series, Origins, TommyHilfiger, Kiton, Aramis, Ermenegildo Zegna, AERIN, Editions de Parfums Frederic Malle,GLAMGLOW, By Kilian, κτλ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: https://www.elcompanies.com/
Ακολουθήστε: @esteelaudercompanies