Γερμανία κορονοϊός:Σε σχετική δημοσκόπηηση που έγινε, ένας από τους δύο Γερμανούς φοβάται ότι θα μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό. Επιπροσθέτως,φαίνεται ότι οι άνδρες – παρότι αποτελούν την πλειοψηφία των κρουσμάτων – ανησυχούν λιγότερο από ό,τι οι γυναίκες, ενώ ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης δηλώνουν οι μισοί από τους ερωτηθέντες.

Όπως καταγράφεται σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, το 51% των Γερμανών δηλώνει ότι φοβάται πως θα μολυνθεί από τον κορονοϊό. Πριν από μία εβδομάδα, το αντίστοιχο ποσοστό έφθανε το 40%. Από αυτούς που εκφράζουν την ανησυχία τους, το 46% είναι άνδρες και το 54% γυναίκες. Ανησυχία για την εξάπλωση του ιού εκφράζει πάντως τώρα το 77%, έναντι 65% την περασμένη εβδομάδα.

Το 51% των ερωτηθέντων δηλώνει «ικανοποιημένο» ή «πολύ ικανοποιημένο» από τις επιδόσεις της κυβέρνησης στη διαχείριση της κρίσης. Η αποδοχή των κυβερνητικών χειρισμών είναι μάλιστα κατά τέσσερις μονάδες υψηλότερη στα δυτικά κρατίδια από ό,τι στα ανατολικά.