Κορονοϊός Αγγλία: Για πέμπτη ημέρα 73 Έλληνες παραμένουν αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο Σάντσετ του Λονδίνου, αναμένοντας τον επαναπατρισμό τους. Οπως λέει η Ελένη Δόσχορη, η οποία ταξίδεψε στο Λονδίνο για να αναζητήσει ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον αλλά οι εξελίξεις ανέστειλαν τα σχέδια της, οι 73 Έλληνες που έχουν ξεμείνει κοιμούνται πάνω στις βαλίτσες ή σε πετσέτες που βάζουν πάνω στα μάρμαρα και μεταξύ αυτών υπάρχουν οικογενειάρχες αλλά και μία οικογένεια με ένα παιδάκι 2 ετών.

«Είναι τραγική η κατάσταση. Κοιμόμαστε στις καρέκλες του αεροδρομίου, πάνω στις βαλίτσες και άλλοι κάτω στο πάτωμα βάζοντας μία πετσέτα», λέει η ίδια μιλώντας στο ethnos.gr και εξηγεί τις δραματικές ώρες που περνούν αλλά και την επικοινωνία που έχουν με τις αρμόδιες αρχές για να καταφέρουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

«Κλείσαμε τέσσερις ημέρες στο αεροδρόμιο και πάμε για την πέμπτη. Μέχρι τώρα που μιλάμε δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Καμία επίσημη ενημέρωση. Καλούμε συνεχώς την πρεσβεία μας στο Λονδίνο, στο Υπουργείο Εξωτερικών και όπου μπορούμε. Όσοι υπάλληλοι μας μιλούν, κατανοούν το πρόβλημα αλλά δεν είναι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις. Αυτοί που πρέπει δε μας δίνουν μία λύση».