Ιρλανδία Κορονοϊός: Τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα δράσουν ως μέρους του συστήματος δημόσιας υγείας καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας ανακοίνωσε η Ιρλανδική κυβέρνηση.

Περίπου2.000 κλίνες, εννέα εργαστήρια και χιλιάδες προσωπικούέχουν ενταχθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Leo Varadkar σε συνέντευξη Τύπου στις 24/3. Ταυτόχρονα, ο υπουργός υγείας είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει χώρος για την αντιπαράθεση «δημόσια ή ιδιωτική υγεία», όταν ερωτήθηκε για τη κρίση του κορωνοϊού.

«Εννοείται πως πρέπει να υπάρχει ισότητα στην περίθαλψη,όσοι ασθενούν από τον ιό θα περιθάλπτονται δωρεάν και θα αντιμετωπίζονται ως μέρος ενός ενιαίου, εθνικού νοσοκομειακού συστήματος.Κατά τη διάρκεια της κρίσης, το Κράτος θα αναλάβει τον έλεγχο όλων των ιδιωτικού υγειονομικών δομών και θα διαχειριστεί όλους τους πόρους για το κοινό όφελος όλων των πολιτών. Δεν μπορεί να συζητάμε για “δημόσιο εναντίον ιδιωτικού” όταν έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία»,είπε ο Harris

Στις 23/3 που ανακοινώθηκαν τα μέτρα, υπήρχαν 1.125 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας καιέξι άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Reuters, τα κρούσματα την Τετάρτη έχουν φτάσει τουλάχιστον τα1.564 και οι νεκροί είναι εννέα.

Από τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής έως τις 12 Απριλίουη κυβέρνηση επέβαλε γενική απαγόρευση κυκλοφορίαςγια να καταπολεμήσει την εξάπλωση του ιού.«Όλοι πρέπει να μείνουν σπίτι, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», είπε, προσθέτοντας ότι θα είναι δυνατές εξαιρέσεις για την μεταφορά στο χώρο εργασίας, για αγορές για τρόφιμα, μετακίνηση για ιατρικό ραντεβού, ή για σωματική άθληση κοντά στον τόπο κατοικία»ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λίο Βάραντκαρ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις