Κορονοϊός Ινδία: Ο 70χρονος γκουρού θεωρείται "υπερδιασπορέας" του νέου κορονοϊού. Είχε ταξιδέψει στην Ιταλία που είναι επίκεντρο της πανδημίας αυτή τη στιγμή και τη Γερμανία. Επιστρέφοντας στη χώρας του, ο Μπάλντεβ Σινγκ,δίδαξε σε περίπου 15 χωριά στην περιοχή Παντζάμπ, όμως λίγο αργότερα αρρώστησε και πέθανε.Ο θάνατος σήμανε συναγερμό στη χώρα και τα χωριά που επισκέφτηκε άρχισαν να αποκλείονται από τις 18 Μαρτίου. Αξιωματούχος ανέφερε: "Εκτιμούμε ότι υπάρχουν 15.000 – 20.000 κάτοικοι στα αποκλεισμένα χωριά.

Ομάδες γιατρών είναι σε επιφυλακή και τους επιτηρούμε". Οι αρχέςστέλνουν τρόφιμα στα σπίτια των χωρικών, προκειμένου να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις.Από αυτούς που ήρθαν σε επαφή με τον γκουρού, 90 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί.Στην Ινδία, μία χώρα με 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους, υπάρχουν 918 κρούσματα, όμως οι ειδικοί εκτιμούν ότι πολλά κρούσματα δεν διαγιγνώσκονται, λόγω της έλλειψης ειδικών τεστ.Από τον ιό έχουν χάσει τη ζωή τους 20 άτομα.

Η περίπτωση του γκουρού, εξαιτίας του οποίου μπήκαν σε καραντίνα τόσες χιλιάδες άνθρωποι έχει προκαλέσει τεράστια αίσθηση στην Ινδία. Ένας δημοφιλής τραγουδιστής που ζει στον Καναδά, ονόματιΣίντου Μούσε Βάλα, έγραψε ένα τραγούδι αφιερωμένο στον γκουρού. Οι στίχοι λένε:"Διέσπειρα την ασθένεια (…) διατρέχοντας το χωριό σαν τον ίσκιο του θανάτου". Το τραγούδι είχε 2,3 εκατομμύρια θεάσεις μέσα σε δύο ημέρες στο διαδίκτυο και ο αρχηγός της αστυνομίας του Παντζάμπ, ο Ντίνκαρ Γκούπτα, προέτρεψε τους κατοίκους να το ακούν ως "προειδοποίηση".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις