Κορονοϊός Ισραήλ: Το βίντεο προσπαθεί να ενημερώσει τους Ισραηλινούς πολίτες.Ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα αυξήθηκεστα 3.619 άτομα,ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας το βράδυ του Σαββάτου 28/3/2020.

54 ασθενείς είναι σε σοβαρή κατάσταση, εκ των οποίων οι 43 είναι διασωληνωμένοι. Άλλοι 81 είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση και τα υπόλοιπα κρούσματα έχουν ήπια συμπτώματα.

Δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ από τον ιό και το Σάββατο το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ένας Ισραηλινός τουρίστας 82 ετών πέθανε σε ιταλικό νοσοκομείο έχοντας νοσήσει από τον ιό. Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε την Παρασκευή ότι στη χώρα θα μπορούσε να επιβληθεί πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας εάν δεν υπάρξει βελτίωση στον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων τις επόμενες δύο ημέρες.


Τα ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ του Νετανιάχου και άλλων υπουργών σχετικά με την ανάγκη πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας και ελαχιστοποίησης της οικονομικής δραστηριότητας. Οι φόβοι του υπουργείου Υγείας είναι ότι οι επερχόμενες διακοπές του εβραϊκού Πάσχα (Passover) θα οδηγήσουν σε έκρηξη νέων κρουσμάτων, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να ψωνίσουν για το εορταστικό γεύμα ή να περάσουν χρόνο με συγγενείς τους

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις