Κορονοϊός Ιταλία: Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και πάλι στην αναγκαιότητα να υπάρξει μια δυναμική αντίδραση της Ευρώπης στην κρίση του κορονοϊού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

«Τα εθνικιστικά ένστικτα, στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες, θα είναι πολύ δυνατά, αν η Ευρώπη δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων", τονίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Αναφέρθηκα σε ένα Σχέδιο Ευρωπαϊκής Ανάκαμψης ή σε "Επανεπένδυση". Σύμφωνα με τον ιταλό πρωθυπουργό, για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την κρίση «είναι απαραίτητο να απαντήσουμε με μια ισχυρή και ενιαία αντίδραση, η οποία χρησιμοποιεί εξαιρετικά εργαλεία», Δεν έχω στο μυαλό μου μόνο έναν τρόπο, αλλά ήρθε η στιγμή να υιοθετήσουμε κοινά ευρωπαϊκά ομόλογα», σημείωσε ο Τζουζέπε Κόντε.

Κορονοϊός Ιταλία: Συνεχίζεται η αύξηση σε νέα κρούσματα και νεκρούς

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης και επανεπένδυσης για να στηρίξει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία, να βγούμε από αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης το συντομότερο δυνατόν. Επίσης εξηγεί ότι «είναι καιρός να εισαγάγουμε ένα κοινό ευρωπαϊκό χρεωστικό μέσο που θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε τον πόλεμο αυτό το συντομότερο δυνατόν και να αναβιώσει την οικονομία. Καμία χώρα, ακόμη και εκείνες που πιστεύουν ότι έχουν μικρότερο αντίκτυπο τώρα, μπορεί να αποκλειστεί από αυτή τη σοβαρή κρίση. Η Ευρώπη πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς. Η ενιαία αντίδραση θα μας επιτρέψει να ανταγωνιστούμε καλύτερα.Το πρόβλημα δεν είναι πότε θα βγούμε από την ύφεση, αλλά να το πράξουμε το γρηγορότερο δυνατό. Ο χρόνος είναι το στοιχείο κλειδί», υπογράμμισε ο Τζουζέπε Κόντε.

Ο ιταλός πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν ζητά από την Ευρώπη την αμοιβαιοποίηση όλου του δημόσιου χρέους της Ιταλίας, «αλλά να αντιδράσει δυναμικά για να βγουν οι χώρες από το τσουνάμι αυτό».

Σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση, το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία έφυγαν από τη ζωή άλλοι 756 άνθρωποι λόγω της πανδημίας. Πλέον, οι συνολικοί θάνατοι στην Ιταλία έφτασαν τους 10.779 συνολικά. Αυτή ήταν η δέκατη σερί ημέρα με περισσότερους από 600 θανάτους στην Ιταλία, ενώ τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ήταν 5.217 και έφτασαν συνολικά τα 97.689.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις