Επικοινωνία Τραμπ με Πούτιν:Επικοινωνία μεγάλης διάρκειας είχαν ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Αντικείμενο – φυσικά – ήταν η επισκόπηση της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού και οι επιπτώσεις της στην παγκόσμια υγεία και την οικονομία. Έμφαση δόθηκε σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στα ζητήματα που αφορούν τις αγορές του πετρελαίου.

Το μεγάλο χρονικό εύρος της συνομιλίας επιβεβαιώνεται από τις πληροφορίες που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο τονίζεται πως «οι ηγέτες των χωρών εξέφρασαν σοβαρή ανησυχία για την έκταση της διασποράς του κορονοϊού στον κόσμο και ενημέρωσε ο ένας τον άλλον για τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής στη Ρωσία και τις ΗΠΑ». Διευκρινίζεται επίσης πως «συζητήθηκαν οι δυνατότητες μιας πιο στενής συνεργασίας των δύο χωρών προς αυτή την κατεύθυνση».

Όπως προκύπτει από την επικοινωνία των Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόκειται να συνεχιστούν οι επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες με διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ για την κατάσταση στην αγορά πετρελαίου. Μάλιστα στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει και νέα προσωπική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Από την πλευρά του Κρεμλίνου, διαψεύδονται πάντως πληροφορίες που διακινήθηκαν από διεθνή πρακτορεία σύμφωνα με τις οποίες στις συνομιλίες των δύο προέδρων τέθηκε το θέμα της άρσης των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει την τελευταία διετία οι ΗΠΑ στην Ρωσία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία έχει κλείσει τα σύνορά της ενώ στην Μόσχα και σε άλλες πόλεις έχει επιβληθεί περιορισμός της κυκλοφορίας. Αντίστοιχα οι ΗΠΑ έχουν γίνει πλέον το επίκεντρο της πανδημίας με την καταγραφή των κρουσμάτων να συγκεντρώνεται στις ανατολικές πολιτείες και κυρίως στην Νέα Υόρκη.