Κορονοϊός Ουγκάντα: Ένας Ουγκαντέζος πάστορας, με μεγάλη επιρροή στη χώρα του, τέθηκε υπό κράτηση και του ασκήθηκε δίωξη επειδή αμφισβήτησε την ύπαρξη του νέου κορονοϊού στην Αφρική, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Ο Ογκουστίν Γίγκα κατηγορείται από τις εισαγγελικές αρχές ότι είπε πως «δεν υπάρχει κορονοϊός στην Ουγκάντα και την Αφρική» στο κήρυγμα που έκανε την Παρασκευή στους πιστούς της Εκκλησίας της Χριστιανικής Αναγέννησης, το οποίο μεταδόθηκε από πολλά τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

«Ο πάστορας Γίγκα της Εκκλησίας της Χριστιανικής Αναγέννησης κατηγορείται και τέθηκε υπό κράτηση για πράξεις που δυνητικά μπορούν να προκαλέσουν την εξάπλωση του Covid-19», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Πάτρικ Ονιάνγκο. «Το να δηλώνεις ότι δεν υπάρχει Covid-19 στην Αφρική και την Ουγκάντα υπονομεύει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την επιδημία και εκθέτει τους πολίτες σε σοβαρό κίνδυνο, αν δεν τηρήσουν τα μέτρα ελέγχου και πρόληψης», πρόσθεσε.

Ο πάστορας, που διαθέτει δικό του τηλεοπτικό κανάλι και υποστηρίζει ότι έχει το χάρισμα της προφητείας, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών. Δήλωσε αθώος και η δίκη του ορίστηκε για τις 6 Απριλίου. Μέχρι σήμερα στην Ουγκάντα έχουν εντοπιστεί 33 κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2. Τα σχολεία και οι χώροι θρησκευτικών και πολιτιστικών συγκεντρώσεων έχουν κλείσει για έναν μήνα και απαγορεύονται οι ομαδικές μετακινήσεις των πολιτών με τα μέσα μεταφοράς. Σε αυτοκίνητα επιτρέπεται να επιβαίνουν το πολύ τρία άτομα και στα μηχανάκια μόνο ο οδηγός.

Την περασμένη εβδομάδα, έξι Κινέζοι και δύο Ουγκαντέζοι κατηγορήθηκαν για «ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη διάδοση» του ιού. Οι δύο ντόπιοι βοήθησαν τους έξι Κινέζους να φύγουν από το ξενοδοχείο όπου είχαν τεθεί σε καραντίνα. Οι δύο από τους Κινέζους στο μεταξύ διαπιστώθηκε ότι είναι φορείς του νέου κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις