Κορονοϊός Ιταλία: Ειδικότερα, έχει ολοκληρωθεί μονάδα εντατικής θεραπείας με 170 κλίνες χάρη στην ακούραστη προσπάθεια εργατών, τεχνιτών και αρχιτεκτόνων, οι οποίοι δούλεψαν αδιάκοπα, νύχτα μέρα. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επιλεγεί το κατάλληλο προσωπικό και μέχρι το σαββατοκύριακο θα έχουν μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις οι πρώτοι ασθενείς.

Προβλέπεται ότι θα προσφέρουν το έργο τους 500 γιατροί και περίπου 1.000 νοσηλευτές, υπό τον συντονισμό της πανεπιστημιακής πολυκλινικής του Μιλάνου. «Είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα, μόνο η εργατικότητά μας και η δεξιοτεχνία μας μπορούσαν να μας επιτρέψουν να τα καταφέρουμε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα. Στην αναδιαμόρφωση και τον κατάλληλο εξοπλισμό των χώρων της πρώην έκθεσης του Μιλάνου συνέβαλαν με δωρεές τους τόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσο και άλλοι Ιταλοί επιχειρηματίες.

Οι δηλώσεις του Ατίλιο Φοντάνα


«1 στους 3 ασθενείς στη ΜΕΘ πεθαίνει»

Την ίδια ώρα, τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της γειτονικής Ιταλίας περιέγραψε ο Γ. Γκούμας, γιατρός στο νοσοκομείο Βιτζεβάνο της Λομβαρδίας.Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ο Γ. Γκούμας είπε ότι η κατάσταση στη γειτονική Ιταλία είναι δραματική. Σημείωσε ότι όλα τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία Covid και πρόσθεσε ότι όλες οι ειδικότητες γιατρών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης ανέφερε ότι στις εντατικές έχουν πλέον ασθενείς κάτω των 65 ετών και τόνισε ότι 1 στους 3 που βρίσκονται στις ΜΕΘ της Ιταλίας δεν τα καταφέρνουν στη μάχη με τις επιπλοκές της νόσου και πεθαίνουν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πλέον οι γιατροί βρίσκονται στη θέση να επιλέγουν ανάλογα με το πόσο βαριά είναι ο κάθε ασθενής, δηλαδή την κλινική του εικόνα και μετά με βάση την ηλικία του. Και απέδωσε το πρόβλημα στον κορεσμό που υπάρχει στο σύστημα Υγείας. «Γι αυτό ο κόσμος πρέπει να μείνει μέσα στα σπίτια. Γιατί δεν υπάρχουν τα μέσα, δεν υπάρχουν άπειρες θέσεις στα νοσοκομεία» σημείωσε. Τέλος, ο γιατρός δήλωσε ότι είναι «περήφανος που η Ελλάδα πήρε μέτρα την κατάλληλη στιγμή για την αντιμετώπιση του φονικού ιού». «Τα περιοριστικά μέτρα είναι η μόνη σωτηρία αυτήν τη στιγμή και γι΄ αυτό πρέπει ο κόσμος να αντέξει» κατέληξε ο κ. Γκούμας