Κορονοϊός ΗΠΑ: Οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ έφθασαν τους 3.393 σήμερα, ξεπερνώντας το σύνολο των νεκρών που έχει καταγραφεί στην Κίνα, με τη χώρα να κατατάσσεται πλέον τρίτη σε θύματα παγκοσμίως, πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.

Αξιωματούχοι του τομέα υγείας απευθύνουν έκκληση στους Αμερικανούς να ακολουθήσουν την οδηγία "μείνετε στο σπίτι" και να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας. Παγκοσμίως, έχουν καταγραφεί πάνω από 800.000 κρούσματα της νόσου Covid-19 και περισσότεροι από 39.000 θάνατοι.

Νέα Υόρκη

Ο αριθμός των ανθρώπων στην Νέα Υόρκη που έχουν εξετασθεί και έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό αυξήθηκε πάνω από 9.000 μέσα σε μια μέρα, φτάνοντας τους 75.795, ενώ καταγράφηκαν 332 νέοι θάνατοι, (αύξηση 27%) αγγίζοντας τους 1.550 (από 1.218) ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο, δηλώνοντας παράλληλα πως ο αδερφός του, παρουσιαστής ειδήσεων στο CNN, Κρις Κουόμο βρέθηκε θετικός στον ιό.

«Ο ιός είναι πιο ισχυρός και πιο επικίνδυνος από όσο περιμέναμε», δήλωσε ο Κουόμο στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε το βουνό, η κύρια μάχη είναι στην κορυφή του βουνού».

«Ο αδερφός μου Κρις είναι θετικός στον ιό, το μάθαμε σήμερα το πρωί. Θα γίνει καλά, είναι νέος, δυνατός, όχι τόσο δυνατός όσο νομίζει…αλλά θα είναι μια χαρά», είπε ο κυβερνήτης. «Μίλησα μαζί του σήμερα το πρωί και θα μπει σε καραντίνα στο υπόγειό του».

Τέλος ανακοίνωσε πως η πολιτεία παρήγγειλε από την Κίνα 17.000 αναπνευστήρες, με τιμή 25.000 δολάρια τον καθένα.

Το πλωτό νοσοκομείο Comfort, του Αμερικανικού Ναυτικού, με 1.000 κλίνες, έπλευσε μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας

Διαβάστε: Ιταλικό δράμα: Πάνω από 12.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Το πλωτό νοσοκομείο Comfort, του Αμερικανικού Ναυτικού, με 1.000 κλίνες, έπλευσε μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας και προσδέθηκε σε προβλήτα του Ποταμού Χάντσον.Το πρώτο προσωρινό νοσοκομείο, με 2.000 κλίνες, είναι επίσης έτοιμο.

Το πλοίο «Comfort» δεν θα δέχεται ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19. Εκεί θα νοσηλεύονται όσοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας άλλων νοσημάτων και εκεί θα διενεργούνται επεμβάσεις, σε μία προσπάθεια να απελευθερωθούν άλλες δομές για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ατμόσφαιρα είναι πολεμική και πρέπει να συνεργαστούμε», τόνισε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος υποδέχθηκε μαζί με άλλους αξιωματούχους και απλούς πολίτες το πλοίο. Αναλυτικά

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες ακόμη και για την κορύφωση της πανδημίας. Οι ΗΠΑ «είναι σε πολύ καλή κατάσταση» δήλωσε χθες, αναφερόμενος στην επάρκεια της χώρας σε αναπνευστήρες. Τουλάχιστον 10 εταιρείες κατασκευάζουν αυτή τη στιγμή τις αναπνευστικές συσκευές, οι οποίες παρέχουν οξυγόνο στους πνεύμονες και είναι απαραίτητες σε ασθενείς που νοσούν βαριά από τον νέο κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις