Κορονοϊός Βρετανία: Ειδικότερα, το σύνολο των νεκρών από τη νόσο ανέρχεται σε 1.789, ανακοίνωσαν την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020οι αρχές.Ο απολογισμός αυτός του υπουργείου Υγείας, που αφορά το διάστημα μέχρι τις 17.00 τοπική ώρα τη Δευτέρα, είναι διπλάσιος και πλέον από εκείνον που δημοσιεύτηκε πριν από 24 ώρες με 180 νέους θανάτους.Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων άγγιξε τις 25.150, ήτοι μια αύξηση άνω των 3000 κρουσμάτων.

Εν τω μεταξύ, οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ έφθασαν τους 3.393, ξεπερνώντας το σύνολο των νεκρών που έχει καταγραφεί στην Κίνα, με τη χώρα να κατατάσσεται πλέον τρίτη σε θύματα παγκοσμίως, πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.Αξιωματούχοι του τομέα υγείας απευθύνουν έκκληση στους Αμερικανούς να ακολουθήσουν την οδηγία "μείνετε στο σπίτι" και να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας. Παγκοσμίως, έχουν καταγραφεί πάνω από 800.000 κρούσματα της νόσου Covid-19 και περισσότεροι από 39.000 θάνατοι.Δράση με συγκεκριμένο σχέδιο διεθνούς εμβέλειας προτίθεται να ετοιμάζει η Ομάδα των G20, δηλαδή των πλέον ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.Αυτό ανακοινώθηκε μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους υπουργούς αρμόδιους για τα οικονομικά και τους κεντρικούς τραπεζίτες που απαρτίζουν την ομάδα. Θυμίζουμε ότι στην G20 μετέχουν η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Ρωσία, η Νότια Αφρική, η Τουρκία, η Αργεντινή, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Βρετανία, η ΕΕ, η Κίνα, η Ινδονησία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν ο βασικός άξονας του σχεδίου αντιμετώπισης που ετοιμάζεται είναι η καταπολέμηση των αδυναμιών που σχετίζονται με το χρέος στις χώρες χαμηλού εισοδήματος. Επίσης η χορήγηση οικονομικής βοήθειας στις αναδυόμενες αγορές.Ως βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο στο υπό εκπόνηση σχέδιο τα μέλη της G20 προκρίνουν τον ρόλο των δύο οργανισμών που αυτή την στιγμή στον πλανήτη διαθέτουν την μεγαλύτερη ρευστότητα. Πρόκειται για το Διεθνές Νομισματικός Ταμείοκαι της Παγκόσμια Τράπεζα. Οι G20 εκτιμούν πως οι οργανισμοί αυτοί μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη πόρων και μέτρων για να μετριαστεί το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στις αναδυόμενες αγορές. Στόχος να «βγει από τον πάγο» η οικονομία τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις