Κορονοϊός Ιταλία:Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, οι Ιταλοί δεν έχουν τους πόρους και τηδυνατότητα να κάνουν τεστ σε όλους όσους χάνουν τηζωή τους εκτός νοσοκομείων. Η Ιταλία, η οποία πλήττεται από τον κορονοϊό χειρότερα από κάθε άλλη χώρα, μετράει επισήμως 13.155 νεκρούς. Τα παραδείγματα «ύποπτων» θανάτων από τον κορονοϊό είναι πολλά.

Μεταξύ αυτών, οι 24 νεκροί σε ένα Γηροκομείο κοντά στο Μιλάνο τον περασμένο Μάρτιο. Σε κανέναν από αυτούς δεν έγινε τεστ για κορονοϊό.Σύμφωνα με την Wall Street Journa,l το ίδιο συνέβη και σε μια κοντινή πόλη στο Λόντι.

Η έκθεση, ανέλυσε τους θανάτους στηΛομβαρδία που είναι η πιο σκληρά χτυπημένη περιοχή από τον κορονοϊό και κατέληξε ότι πολλοί πολίτες που πεθαίνουν, δεν φτάνουν στο νοσοκομείο για να εξεταστούν. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό θα είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από αυτόν που γνωρίζουμε επίσημα.Ο δήμαρχος της πόλης Κογκάλιο δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι κι εκείνος πιστεύει το ίδιο και πρόσθεσε ότι δεν είναι στιγμή να διατυπωθούν κατηγορίες κατά της κυβέρνησης.

Η Wall Street Journal έκανε συνεντεύξεις με άλλους τοπικούς αξιωματούχους αλλά και γιατρούς και γραφεία τελετών, ομάδες δηλαδή που έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που χάνουν την ζωή τους και το συμπέρασμα είναι ότι τα δύο επίκεντρα του κορονοϊού στηχώρα, το Μπέργκαμο και η Μπρέσια, έχουν τουλάχιστον διπλάσιους νεκρούς από όσους έχουν καταγραφεί από τον Φεβρουάριο. Στο Κογκάλιο, την πόλη με 8.700 κατοίκους, πέθαναν 85 άνθρωποι. Από αυτούς, μόνο οι 12 έχουν καταγραφεί ως θύματα του κορονοϊού.


Εκατοντάδες χιλιάδες ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα 111.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πολύ λίγα και ο πραγματικός αριθμός είναι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες και ίσως και έξι εκατομμύρια.Στο Μπέργκαμο καταγράφηκαν 125 νεκροί τον Μάρτιο του 2019. Τον ίδιο μήνα φέτος οι νεκροί έφτασαν τους 553 με μόνο 201 να συνδέονται με τον κορονοϊό.

Γιατρός που μίλησε στην Wall Street Journal είπε ότι ηλικιωμένοι και καρκινοπαθείς πεθαίνουν πλέον στα σπίτια τους καθώς ασθενοφόρα δεν παραλαμβάνουν ασθενείς από 94 ετών και άνω αφού υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής.