Κορονοϊός Ιταλία: Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 115.242. Οι νεκροί έφτασαν τους 13.915. Παράλληλα, 18.278 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 110.574 και είχαν χάσει την ζωή τους 13.155 άνθρωποι ενώ 16.847 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 760 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.668 νέα κρούσματα. 1.431 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 4.053 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.540 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 50.456 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 46.065 και οι νεκροί 7.960. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 15.333 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1. 811. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 10.111, με 532 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού σημειώνει ελαφρά αύξηση. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, επίσης, αφού το προηγούμενο εικοσιτετράωρο οι ασθενείς που είχαν χάσει την ζωή τους ήταν 727 . Οι ιταλικές αρχές ελπίζουν ότι με την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, πιθανώς την ερχόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να αρχίσει να περιορίζεται αισθητά.


Οι Ιταλοί κατεβάζουν τις σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μηνύματα αλληλεγγύης όπως αυτό της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, και δημοσιεύματα όπως αυτό της Bild, δεν φαίνεται να πείθουν τους Ιταλούς, οι οποίοι δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την έλλειψη αλληλεγγύης προς τη χώρα τους που μαστίζεται από την πανδημία.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η ενέργεια πολλών ιταλών αξιωματούχων να κατεβάσουν την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντικαθιστώντας την με την ιταλική. Η κυβέρνηση Κόντε δενέχει πάρει επίσημα θέση, αν και φαίνεται να την επικροτεί. ενώ δεν λείπουν και κάποιες ακραίες πράξεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με αγανακτισμένους Ιταλούς να καίνε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ένδειξη αγανάκτησης.

Οι αξιωματούχοι κατέβασαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη θέση της τοποθέτησαν τη σημαία της Κίνας αλλά και της Ρωσίας , σε κάποιες περιπτώσεις, μιας και ήταν οι χώρες που προσέφεραν ιατρική βοήθεια στην γειτονική Ιταλία.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος της Βερόνα, Φλάβιο Τόζι στέλεχος της Λέγκα του Σαλβίνι, έδωσε εντολή να κατέβουν όλες οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από κτίρια στην πόλη.Στη συνέχεια ακολούθησε ο ένας μετά τον άλλον οι δήμαρχοι στην Ιταλία, κυρίως των πόλεων της Λομβαρδίας και του Βένετο. Οι Ιταλοί είναι αγανακτισμένοι και δίκαια θα μπορούσε να πει κάποιος με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά και την άκαμπτη στάση της Γερμανίας η οποία έχει πει «όχι» στην έκδοση ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από τον κορονοϊό.

Διαβάστε: Κορονοϊός Ιταλία: Έρευνα αποκαλύπτει τον εφιάλτη – Πολύ περισσότεροι οι νεκροί και τα κρούσματαΗέλλειψη αλληλεγγύηςέχει προκαλέσει ένα πρωτοφανές αντι – ευρωπαϊκό κύμα αγανάκτησης στη γειτονική χώρα, ενώ η κίνηση των Βρυξελλών να απαγορεύσουν την πτήση ρωσικού μεταφορικού αεροσκάφους με βοήθεια για τον κορονοϊό από τον πολωνικό εναέριο χώρο αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Luigi di Maio όταν η πρώτη βοήθεια είχε φτάσει από την Κίνα και απευθνόμενος στον ιταλικό λαό μέσω facebook είχε πει:«Ήθελα να σας δείξω την πρώτη βοήθεια που έφτασε: Από την Κίνα», είχε πει ο di Maio δείχνοντας ένα βίντεο από ένα φορητό υπολογιστή που είχε μπροστά του και στο οποίο φαίνονταν άτομα με μάσκες να κατεβαίνουν τις σκάλες ενός αεροπλάνου. «Είναι ειδικό ιατρικό προσωπικό το οποίο αντιμετώπισε τον κορονοϊό στην Κίνα και τώρα φτάνει στην Ρώμη», σημείωσε με έμφαση ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών για να τονίσει: «Αυτή είναι βοήθεια. Αυτή είναι αλληλεγγύη».


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις