Κορονοϊός Τουρκία: Τουλάχιστον 3.000 νέα κρούσματα καταγράφονται καθημερινά στη χώρα, την ώρα που ο Ερντογάν επιμένει ότι «οι τροχοί της οικονομίας πρέπει να συνεχίζουν να γυρίζουν». Αυτό επισημαίνει σε άρθρο της η Guardian. Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, οι θάνατοι που έχουν αναφερθεί παραμένουν σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από άλλες σφοδρά πληγείσες χώρες, ωστόσο οι αριθμοί δείχνουν ότι η Τουρκία έχει τον ταχύτερα αυξανόμενο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο.

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που συνήθως δεν διστάζει να ακολουθήσει αυστηρές τακτικές, παραμένει ασυγκίνητος στις εκκλήσεις ιατρικών ενώσεων και πολιτικών της αντιπολίτευσης να δώσει εντολή στον κόσμο να σταματήσει να πηγαίνει στη δουλειά και να μείνει σπίτι, επιμένοντας ότι οι τροχοί της οικονομίας πρέπει να συνεχίσουν να γυρίζουν», αναφέρει το δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία ακόμα ανακάμπτει από την κατάρρευση του νομίσματός της το 2018, κάτι που κάνει ειδικούς να πιστεύουν ότι μια νέα οικονομική κρίση εν μέσω της πανδημίας του κορoνοϊού είναι αναπόφευκτη.

Η κυβέρνηση έχει αυξήσει σταδιακά τα μέτρα καταπολέμησης του ιού, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής διεθνών πτήσεων και άλλων μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις ανάμεσα στις πόλεις, στις δημόσιες συγκεντρώσεις και στις συλλογικές προσευχές. Επίσης, τόσο τα σχολεία αλλά και τα περισσότερα καταστήματα στη χώρα είναι κλειστά.

Παράλληλα, άτομα κάτω των 20 ετών και άνω των 65 υπόκεινται σε απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ενώ τη Δευτέρα ο Ερντογάν είπε ότι οι πωλήσεις μασκών θα απαγορευτούν και οι μάσκες θα διανέμονται δωρεάν σε νοικοκυριά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση μασκών είναι πλέον υποχρεωτική στα μέσα συγκοινωνίας, στα μαγαζιά και στους δημόσιους χώρους. Ο τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε επίσης την ενίσχυση των δομών του συστήματος υγείας με δύο νέα νοσοκομεία εντός 45 ημερών στην Κωνσταντινούπολη, όπου εντοπίζεται το 60% των κρουσμάτων στη χώρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις