Κορονοϊός Ισπανία: Η Ισπανία κατέγραψε την χαμηλότερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 από τις 18 Μαρτίου, με 3.045 νέα περιστατικά επί συνόλου 172.541, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ταυτόχρονα, καταγράφηκαν 567 νέοι θάνατοι κατά το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 18.056.

Επιστρέφουν στις δουλειές με μάσκες και θερμόμετρα

Ένα εργοστάσιο στη βόρεια Ισπανία που κατασκευάζει κιβώτια ταχυτήτων για ανεμογεννήτριες καλωσόρισε τους εργαζομένους του σήμερα, έπειτα από το «λουκέτο» δύο εβδομάδων που μπήκε στη χώρα με στόχο να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού, όμως, μονάχα αφού απέδειξαν ότι η θερμοκρασία τους ήταν φυσιολογική. Η Ελίσα Γκράνα, που εργάζεται στο εργοστάσιο Siemens Gamesa στη Λέρνα, ανέφερε, επίσης, ότι χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την πιθανή έκθεσή της στον ιό.

Μόλις μπήκε εντός της μονάδας, «υπήρξαν περισσότερες μάσκες και σκαναρίσματα» θερμοκρασίας, προτού ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επιβάλει την αναστολή λειτουργίας όλων των τομέων δραστηριότητας που δεν θεωρούνται αναγκαίοι, την 29η Μαρτίου. Στα 10 κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης του ομίλου Inditex, απ’ όπου ο κολοσσός της μόδας στέλνει τα ρούχα του στα καταστήματά του παγκοσμίως, η δραστηριότητα ήταν κάτω του 50% σε σύγκριση με τα κανονικά επίπεδά της. Μόλις τρία από τα 13 εργοστάσια της Inditex στην Ισπανία λειτουργούν, φτιάχνοντας κυρίως ιατρικά ρούχα για τα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, ο βιομηχανικός όμιλος Ferrovial, 16.000 εργαζόμενοι του οποίου συνέχισαν να καθαρίζουν και να κάνουν εργασίες συντήρησης σε νοσοκομεία και ασθενοφόρα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ξεκίνησε σήμερα την κανονική λειτουργία του. Ο όμιλος προσάρμοσε τα προγράμματα βαρδιών και παρείχε ειδικό ρουχισμό, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του, όμως «βασικά, θα είναι ευθύνη του εργάτη να τηρεί τις αποστάσεις».

Στην πετρελαϊκή εταιρεία Repsol, στους τεχνικούς που επέστρεψαν στη δουλειά τους, στην Αραγώνα, δόθηκαν μάσκες που πρέπει να φοράνε όσο έρχονται σε επαφή με κάποιον άλλο στον εργασιακό χώρο τους, εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της. Η Κλάρα Φερνάντεθ, εκπρόσωπος Τύπου της συνδικαλιστικής ένωσης CCOO, γνωστοποίησε ότι η Siemens Gamesa συμφώνησε να υποβάλει σε τεστ αντισωμάτων όλους τους εργαζόμενούς της μόλις είναι διαθέσιμο το κιτ. Έχει μάλιστα υποβάλει σε εξετάσεις περίπου 100. Σύμφωνα, εντούτοις, με το μεγαλύτερο επιχειρηματικό λόμπι, το CEOE, πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στον εξοπλισμό που χρειάζεται για να εγγυηθούν την ασφάλεια του προσωπικού τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις