Κορονοϊός Ιταλία: Τριαντατέσσερις ακόμα πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο πλοίο Rubattino, όπου ήδη βρίσκονται σε καραντίνα 146 μετανάστες μετά τη διάσωσή τους από το Alan Kurdi, ένα σκάφος της γερμανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Sea Eye. Οι 34 πρόσφυγες διασώθηκαν από την ισπανική ΜΚΟ Aita Mari. Παράλληλα, στο πλοίο επιβαίνουν και 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Η Ιταλία, η δεύτερη πιο πληγείσα χώρα στον κόσμο από την επιδημία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε το κλείσιμο των λιμανιών της στους μετανάστες. Οι 180 μετανάστες του Rubattino αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ, πριν από μια καραντίνα 14 ημερών. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, στη συνέχεια θα κατανεμηθούν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το φέρι μπορεί να φιλοξενήσει 1.471 επιβάτες και διαθέτει 289 καμπίνες και ιατρικό κέντρο. Η Λιβύη, όπως και η Ιταλία και η Μάλτα, κήρυξαν τα λιμάνια τους μη ασφαλή για την αποβίβαση ανθρώπων που διασώζονται στη θάλασσα, η ανάληψη της φροντίδας των οποίων περιπλέκεται αυτή την ώρα λόγω της υγειονομικής κρίσης που συνδέεται με την πανδημία της Covid-19.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις