Ιταλία – Κορονοϊός: Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ήταν μαύρο για τη γείτονα χώρα. Έχασαν την ζωή τους 534 ασθενείς ενώ καταγράφηκαν 2.729 νέα κρούσματα. 2.723 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Στο Μιλάνο και σε όλη τη Λομβαρδία, ο κορονοϊός προκάλεσε εξαπλάσιο αριθμό νεκρών απ΄ ότι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος με τους βομβαρδισμούς του στον άμαχο πληθυσμό.

Ο ειδικός επίτροπος για την διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, Ντομένικο Αρκούρι, δήλωσε: «Οφείλουμε όλοι να είμαστε αλληλέγγυοι, αλλά και να έχουμε επίγνωση ότι ζούμε μια μεγάλη τραγωδία, την οποία δεν έχουμε ακόμη αφήσει πίσω μας». Και τόνισε ότι «απαγορεύεται κάθε είδος αυτοσχεδιασμού, διότι πρέπει να προστατευθεί η υγεία όσων περισσότερων πολιτών γίνεται».

Όντως 2.471 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 24.134 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.104 έχει αποφασιστεί ο κατ΄ οίκον περιορισμός.
Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 67.931 και οι νεκροί 12.579 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 23.092, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 3.147.
Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 16.404, με 1.154 νεκρούς. Όμως συνεχίζει να μειώνεται η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία, και  η νέα μονάδα θεραπείας, που είχε δημιουργηθεί στην πρώην έκθεση του Μιλάνου, είναι ευτυχώς σχεδόν άδεια.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξήθηκε (473 περισσότερα κρούσματα) και έχασαν την ζωή τους 80 περισσότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη όγδοη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία . Οι θεραπευμένοι είναι 906 περισσότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο τόνισε ότι μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο, η χρήση της προστατευτικής μάσκας θα παραμείνει σταθερά στην καθημερινή ζωή των Ιταλών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις