Κορονοϊός: Στη Γερμανία πέρασε μόλις μια εβδομάδα αφότου η καγκελάριος διασκέφθηκε, με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, για την περαιτέρω αντιμετώπιση της κρίσης κορονοϊού. Η μάσκα συστήνεται απλώς «ανεπιφύλακτα». Σε αντιστάθμισμα, όλα τα κρατίδια χαλάρωσαν τους περιορισμούς. Μερικά περισσότερο, άλλα λιγότερο. Τα νεότερα στοιχεία για την εξέλιξη του κορονοϊού από τη Γερμανία είναι ελπιδοφόρα, αλλά τα φαινόμενα απατούν, λένε οι ειδικοί.

Σε συνέντευξή της στο «Spiegel Online», η λοιμωξιολόγος Μέλανι Μπρίνκμαν, του ερευνητικού κέντρου υγείας Χέλμχολτς του Μονάχου, επέκρινε τις τοπικές κυβερνήσεις διότι «με τις αποφάσεις τους για την χαλάρωση των μέτρων έστειλαν ένα λάθος μήνυμα. Είναι ψευδαίσθηση το να μιλάμε για βελτίωση. Εξακολουθούμε να είμαστε ακόμα  στην αρχή της πανδημίας, αλλά φοβάμαι ότι πολλοί δεν παίρνουν πλέον τόσο σοβαρά τον ιό και έρχονται ξανά σε επαφή με πολλούς», τόνισε.

Η Μπρίνκμαν συμφωνεί με την «προφητεία» του κορυφαίου λοιμωξιολόγου του νοσοκομείου Charite του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν, ο οποίος, δεδομένης της χαλάρωσης των περιορισμών, φοβάται επίσης ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού που θα μπορούσε να είναι χειρότερο από το πρώτο.

«Εάν το πάρουμε ελαφρά, θα συμβεί ακριβώς αυτό το σενάριο: να έχουμε ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων, το οποίο θα είναι ακόμη πιο σοβαρό από το προηγούμενο, γιατί θα πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα και θα είναι λιγότερο τοπικά περιορισμένο, όπως συνέβη με το πρώτο κύμα. Ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης, το ποσοστό μόλυνσης πιθανότατα θα αυξηθεί πάνω από το ένα  και τότε θα έχουμε εκθετική ανάπτυξη που θα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί», προειδοποίησε η Μέλανι Μπρίνκμαν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις