Κιμ Γιονγκ Ουν θάνατος: Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Κιμ Γιονγκ Ουν που έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση εδώ και 20 μέρες. Το Σαββατοκύριακο πλήθος δημοσιευμάτων ήθελαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να έχει χάσει τη μάχη με το θάνατο ύστερα από καρδιοχειρουργική επέμβαση. Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είναι καλά στην υγεία, αλλά έχει απομονωθεί φοβούμενος τον Covid-19.

Το μυστικό φαίνεται να κρύβεται στο τρένο του. Πρόκειται για ένα τρένο βαμμένο χακί, που φέρεται να έχει τόσο βαριά θωράκιση, ώστε χρειάζεται δύο μηχανές για να κινηθεί με ταχύτητα 60 χλμ. την ώρα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Την περασμένη εβδομάδα το τρένο αυτό εντοπίστηκε σ’ έναν ιδιωτικό σταθμό που συνδέεται με το παλάτι του Κιμ κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Γουονσάν, πυροδοτώντας ερωτηματικά.

Για τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους των ΗΠΑ η θέση του τρένου αποτελεί κρίσιμο αποδεικτικό στοιχείο για τους , που προσπαθούν να μάθουν τι συμβαίνει με τον Κιμ, αν και ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αινιγματικά ότι έχει μια «πολύ καλή εικόνα». Στα μακρινά ταξίδια του με το θωρακισμένο τρένο ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνοδεύεται από δύο συρμούς γεμάτους με σωματοφύλακες, που επιλέγονται από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εντάθηκε η φημολογία ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχασε τη μάχη μετά από καρδιοχειρουργική επέμβαση, στην οποία φέρεται να υποβλήθηκε στις 12 Απριλίου. Η απουσία του τρεις μέρες αργότερα (15 Απριλίου) από τη σημαντικότερη γιορτή της Βόρειας Κορέας – τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα γενέθλια του παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ – , προκάλεσε τεράστια ερωτηματικά. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν στις 11 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις