Κορονοϊός Ρωσία: Απίστευτη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ρωσίας, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν ότι έχει βρεθεί θετικός στον ιό. Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα αυξήθηκε κατά 7.933 στα 114.431, όπως ανακοίνωσε το κέντρο που συντονίζει την απάντηση της χώρας στην επιδημία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 96 άνθρωποι που είχαν διαγνωστεί με την COVID-19 έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Η εξέλιξη αυτή ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 1.169.

Ο κ. Μισούστιν ενημέρωσε άμεσα για αυτή την εξέλιξη τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν και θα τεθεί άμεσα σε αυτοαπομόνωση. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, τα πρωθυπουργικά καθήκοντα του Μισούστιν θα αναπληρώσει ο Αντρέι Μπελούσοφ, κίνηση που ενέκρινε ο Πούτιν και σύντομα θα υπογράψει και τη σχετική απόφαση. «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά, εγώ σχεδιάζω να βρίσκομαι ενεργά σε επαφή μέσω τηλεφώνου και τηλεσυνδέσεων για όλα τα βασικά ζητήματα. Ως προσωρινά ασκώντα χρέη πρωθυπουργού προτείνω την υποψηφιότητα του (πρώτου αντιπροέδρου) Αντρέι Ρεμόβιτς Μπελούσοφ».

Ο ρώσος πρόεδρος ευχήθηκε στον Μιχαήλ Μισούστιν ταχεία ανάρρωση. «Θα ήθελα να σας ευχηθώ να αναρρώσετε το συντομότερο δυνατόν, περαστικά σας» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Πρόκειται ουσιαστικά για τον δεύτερο πρωθυπουργό -μετά τον Μπόρις Τζόνσον- ο οποίος βρίσκεται θετικός στον ιό. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση αν ο Μισούστιν είναι ασυμπτωματικός ή σε ποια μορφή παρουσιάζει συμπτώματα του κορονοϊού.