Κορονοϊός Βρετανία: Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία η είδηση ότι ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον έσπασε δύο φορές την καραντίνα, καθώς επέτρεψε στην 38χρονη ερωμένη του να τον επισκεφθεί δύο φορές. Σημειώνεται πως ο Φέργκιουσον είναι αυτός που συμβούλευσε τον Μπόρις Τζόνσον να επιβάλει το lockdown.

Τα βρετανικά tabloit έχουν στήσει «πάρτυ», καθώς η 38χρονη αγαπημένη του είναι παντρεμένη. Πρόκειται για την Αντόνια Στάατς, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει με τον σύζυγό της. Σύμφωνα με την Daily Telegraph, επισκέφτηκε δύο φορές τον Φέργκιουσον στο σπίτι του μετά τις 23 Μαρτίου οπότε και επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα και συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου και στις 8 Απριλίου.

Μετά την αποκάλυψη της είδησης ο Φέργκιουσον, παραιτήθηκε από μέλος της επιτροπής ειδικών της βρετανικής κυβέρνησης: «Δέχομαι ότι έκανα ένα λάθος κρίσης και πήρα την λάθος πορεία. Επομένως αποσύρομαι από την ανάμειξή μου στην επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (SAGE)», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

«Ενήργησα με την πεποίθηση ότι είμαι προστατευμένος, αφού βρέθηκα θετικός στον κορονοϊό και απομονώθηκα πλήρως για σχεδόν δύο εβδομάδες αφού παρουσίασα συμπτώματα. Λυπάμαι πολύ αν τυχόν υπονόμευσα τα σαφή μηνύματα για την ανάγκη να συνεχιστεί η κοινωνική αποστασιοποίηση ώστε να ελεγχθεί αυτή η καταστροφική επιδημία» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις