Τραγωδία στην Κύπρο: Για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας συνελήφθη 23χρονος, από το όπλο του οποίου έπεσε νεκρή η αδερφή του. Το συμβάν εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας τους. Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι στην προσπάθειά του να καθαρίσει το στρατιωτικό του τυφέκιο τύπου G3, μετά από άσκηση της Εθνικής Φρουράς, αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η σφαίρα να πλήξει την 21χρονη θανάσιμα στο κεφάλι.

Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι μετέβη σε προγραμματισμένη βολή της μονάδας του σε στρατόπεδο και κατά τη διάρκεια της βολής το όπλο τους παρουσίασε εμπλοκή. Ανέφερε ότι ο οπλουργός της μονάδας του τον συμβούλεψε να το καθαρίσει όταν επιστρέψει στο σπίτι. Ο ύποπτος πρόσθεσε πως όταν επέστρεψε στο σπίτι του και κατά τη διάρκεια που καθάριζε το όπλο του αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει την αδερφή του στο κεφάλι, η οποία καθόταν απέναντι του στο σαλόνι του σπιτιού τους, επιφέροντας τον άμεσο θάνατο της.

Από προκαταρκτικές εξετάσεις της Αστυνομίας που διενεργήθηκαν μέσω του Διοικητή της μονάδας στην οποία ο ύποπτος υπηρετεί ως έφεδρος, αποδείχθηκε ότι χθες 5 Μαΐου, η Μονάδα δεν είχε προγραμματισμένη βολή. Ο Διοικητής ανέφερε επίσης ότι η τελευταία βολή των εφέδρων της Μονάδας έγινε στις 17 Μαΐου 2019. Οι ιατροδικαστές, που διενήργησαν αυτοψία, διαπίστωσαν ότι ο θάνατος της άτυχης 21χρονης προκλήθηκε από πυροβολισμό στην κροταφική χώρα.

Από το σπίτι του υπόπτου παραλήφθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός καθώς επίσης και ένα σακούλι με 200 σφαίρες. Από την καταμέτρηση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν 8 σφαίρες, ενώ θα γίνει βαλλιστικός έλεγχος του όπλου. Στον 23χρονο θα γίνει ψυχιατρική εξέταση.

Ακόμα ως τεκμήρια παραλήφθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο ύποπτος κατά τη διάπραξη του εγκλήματος, τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω εξετάσεις για εντοπισμό πυρίτιδας, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις από το Γραφείο Ευημερίας για να διαφανεί κατά πόσον ο ύποπτος ή η οικογένεια του παρακολουθούντο από Λειτουργούς και για ποιο λόγο. Σύμφωνα με την Αστυνομία αναμένεται να ληφθούν γύρω στις 30 καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου και του θύματος, από τους περίοικους, από τη Μονάδα στην οποία υπηρετεί ως έφεδρος και από τον Κοινοτάρχη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων, ο φερόμενος ως αρραβωνιαστικός της άτυχης 21χρονης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η νεαρή σήμερα είχε γενέθλια και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ήταν δύο μηνών έγκυος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις