Κορονοϊός φυλακές: Σε κίνδυνο βάζουν τη ζωή τους κρατούμενοι της φυλακής Καστάικ της κομητείας του Λος Άντζελες. Προσπαθούν να μολυνθούν με τον νέο κορονοϊό, με την ελπίδα να εξασφαλίσουν την πρόωρη αποφυλάκισή τους. Όπως φαίνεται και από βίντεο, δύο ομάδες κρατουμένων διακρίνονται να πίνουν νερό από το ίδιο ποτήρι και να μοιράζονται την ίδια προστατευτική μάσκα, με αποτέλεσμα σχεδόν οι μισοί εξ’ αυτών να διαγνωστούν αργότερα θετικοί στον κορονοϊό. «Υπήρχε μεταξύ των κρατουμένων η εσφαλμένη προσδοκία ότι αν διαγνωστούν θετικοί, θα υπήρχε ένας τρόπος να μας αναγκάσουν να τους αποφυλακίσουμε. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, Άλεξ Βιλανέβα.

Η διοίκηση του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος ανησύχησε τον Απρίλιο με την ξαφνική έξαρση ύποπτων κρουσμάτων, αφού μέχρι τότε δεν είχε καταγραφεί κανένα. Παρακολούθησαν, λοιπόν, τα βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος και είδαν κρατουμένους να μοιράζονται το ίδιο ποτήρι νερό και να μοιράζονται μια προστατευτική μάσκα.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, 30 κρατούμενοι επί συνόλου περίπου 50 είχαν διαγνωστεί θετικοί ή είχαν νοσήσει. «Είναι θλιβερό να σκέφτεσαι ότι κάποιοι προσπάθησαν σκόπιμα να εκτεθούν στον κορονοϊό», δήλωσε ο σερίφης. Ουδείς, βέβαια, εκ των κρατουμένων το παραδέχθηκε.

Το σύστημα σωφρονιστικών καταστημάτων της κομητείας του Λος Άντζελες είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και πάνω από 5.000 κρατούμενοι έχουν αποφυλακιστεί στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, μέτρο που αφορούσε όμως μόνο εκείνους που είχαν μόλις δύο μήνες ποινής να εκτίσουν ακόμη. Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα για σκόπιμη διασπορά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις