Κορονοϊός ΗΠΑ: Οι δηλώσεις Τραμπ τον Απρίλιο σχετικά με ενέσεις χλωροκίνης είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος είχε προσπαθήσει μετά να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Σε εκείνη τη μνημειώδη ενημέρωση ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεπε τους επιστήμονες να δοκιμάσουν ενέσεις χλωροκίνης στους ασθενείς με κορονοϊό, ενώ μίλησε με διθυραμβικά σχόλια για ενέσεις με αντισηπτικό, με την επιστημονική κοινότητα να μην πιστεύει στα αυτιά της.

Λίγες εβδομάδες αργότερα οι χειρότεροι φόβοι των επιστημόνων επιβεβαιώθηκαν: Σύμφωνα με το περιοδικό Time, το οποίο επικαλείται τα τελευταία στοιχεία από το Αμερικανικό Κέντρο Δηλητηριάσεων, αυτοί που πίστεψαν τον ανεκδιήγητο αυτό άνθρωπο που ηγείται των ΗΠΑ είναι αρκετοί. Και μπορεί η αύξηση στα κρούσματα δηλητηριάσεων να είχαν προηγηθεί των δηλώσεων Τραμπ αλλά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ με τις δηλώσεις του τα έκανε χειρότερα.

Τα περιστατικά ήταν ήδη αυξημένα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου καθώς ο κόσμος χρησιμοποιούσε απολυμαντικά και χλωρίνη σε μεγαλύτερο βαθμό για να απολυμαίνει τα πάντα λόγω κορονοϊού. Οι περισσότερες δηλητηριάσεις ήταν από τις αναθυμιάσεις της χλωρίνης αλλά υπήρχαν και περιστατικά κατάποσης αλλά κυρίως από παιδιά που δεν γνωρίζουν πόσο επικίνδυνα είναι τα απορρυπαντικά.

Αυτό που ακολούθησε όμως είναι εντυπωσιακό. Τα περιστατικά δηλητηρίασης αυξήθηκαν. Τον Απρίλιο του 2020 και ειδικά το τελευταίο 8ημερο μετά και τις δηλώσεις η αύξηση σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 ήταν 121%.

Πιο αναλυτικά: Τον Μάρτιο του 2019 τα περιστατικά δηλητηρίασης με χλωρίνη ήταν 3.184 και τον Μάρτιο του 2020 ήταν 5.068. Τον Απρίλιο του 2019 ήταν 3.242 και τον Απρίλιο του 2020 ήταν 5.739.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις