Τραμπ – Twitter: Με ένα ακόμα τουίτ ο Ντόναλτ Τραμπ, κάνει τη διαφορά. Ισχυρίζεται ότι οι εφαρμογές ιδιοκτησίας του Μαρκ Έλιοτ Ζάκερμπεργκ, ως άλλα χειμερινά τσαρικά ανάκτορα, έχουν καταληφθεί από τη ριζοσπαστική αριστερά.

Η ριζοσπαστική αριστερά έχει τον απόλυτο έλεγχο του Facebook, Instagram, Twitter αλλά και της Google, ισχυρίζεται ο πρόεδρος. “Η κυβέρνηση εργάζεται για να διορθώσει αυτή την παράνομη κατάσταση. Μείνατε συντονισμένοι και… στέλνετε ονόματα κι εκδηλώσεις. Ευχαριστώ Μισέλ!” καταλήγει,  αναφερόμενος στην Michelle Malkin.

Στην ίδια ανάρτηση υπάρχει βίντεο της συντηρητικής blogger Μισέλ Μάλκιν, η οποία μεταξύ άλλων καταγγέλλει ότι κλείνουν σελίδες πατριωτών και πως δεν περίμενε όταν έβαζε μια σημαία στα κοινωνικά της δίκτυα πριν από 20 χρόνια, ότι μπορεί μια μέρα να «αποσυνδέσουν» τη σελίδα της, εξαιτίας των απόψεων που εκφράζει.

Δεν μπορούμε να εννοήσουμε τι ακριβώς εννοεί ο πρόεδρος, και από πιο πλευρό σηκώθηκε το πρωί, αλλά επιβεβαιώνει το γεγονός ότι είναι μια σχολή από μόνος του στο twitter που σήμερα καταδικάζει.

“Η απόλυτη κυριαρχία του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter είναι πιθανό να αποδειχθεί ο βασικότερος λόγος για μια ακόμη ήττα των Δημοκρατικών στην αναμέτρηση του 2020” έχει γράψει στο παρελθόν η Κα Ξένια Κουναλάκη στην εφημερίδα Καθημερινή.

“...ένας ανεξέλεγκτος Τραμπ μόνος στον Λευκό Οίκο με ένα smartphone ανά χείρας, νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, εξελίσσεται στο ισχυρότερο επικοινωνιακό όπλο του. Ο αδιαμεσολάβητος αυθορμητισμός, οι ανορθογραφίες και η κατάχρηση των σημείων στίξης, οι ανοίκειες επιθέσεις, οι κομπασμοί και οι ναρκισσιστικές εκρήξεις, τα χοντροκομμένα εφηβικά memes, ενίοτε η αναπαραγωγή ψεύτικων ειδήσεων-βίντεο και θεωριών συνωμοσίας, όλα λειτουργούν υπέρ του.

Η κοινή γνώμη στις Ηνωμένες Πολιτείες μοιάζει να διψάει για το newsfeed του, ξυπνάει και κοιμάται με τα προεδρικά τιτιβίσματα, ενώ οι δημοσιογράφοι, ακόμη και οι σοβαροί, συνειδητοποιούν πλέον ότι η πολιτική του Λευκού Οίκου συχνά χαράσσεται στο πληκτρολόγιο του κινητού του Τραμπ.

Δεν μπορούν να αγνοήσουν τα tweets του, όσο παιδιάστικα και εξοργιστικά κι αν ηχούν, όση τροφή κι αν προσφέρουν στα δημοφιλή late night shows της χώρας. Εστω και όταν αφορούν ένα «covfefe», την αινιγματική λέξη, προϊόν πιθανότατα λανθασμένης πληκτρολόγησης που πυροδότησε σωρεία ανεκδότων και εικασιών για την ερμηνεία της.

Οι επικοινωνιολόγοι του, ίσως και ο ίδιος ο Τραμπ, έχουν συνειδητοποιήσει πόσο αποτελεσματικό εργαλείο είναι ο λογαριασμός του στο Twitter, με αποτέλεσμα οι αναρτήσεις του να πυκνώνουν από μήνα σε μήνα στη διάρκεια της θητείας του. Αυτό που προβληματίζει το αντίπαλο στρατόπεδο είναι ότι δύσκολα οι Δημοκρατικοί μπορούν να ανταγωνιστούν το περιεχόμενο των ποστ του και να παράγουν εξίσου εξωφρενικά και ξεδιάντροπα tweets – προορισμένα να γίνουν viral.”