Ερωτήματα προκαλεί η απόφαση ενός νοσοκομείου στη νοτιοδυτική Αγγλία, το οποίο σταμάτησε προσωρινά να δέχεται εισαγωγές νέων ασθενών, ακόμη και στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού, ανακοίνωσε η διοίκησή του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2020. Η Βρετανία, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη από την COVID-19, καταγράφοντας 43.000 θανάτους, βρίσκεται στη διαδικασία σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων κοινωνικής απόστασης και οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά τα δεδομένα για τα νέα κρούσματα.

Το Γενικό Νοσοκομείο του Γουέστον, στο δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο Γουέστον – σούπερ – Μέιρ, ανακοίνωσε ότι η αναστολή στις εισαγωγές ασθενών αποτελεί ένα προληπτικό μέτρο για τη διατήρηση της ασφάλειας των ασθενών και του προσωπικού. «Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν πολύ υψηλό αριθμό ασθενών με COVID-19», δήλωσε στον ιστότοπό του νοσοκομείου ο Ουΐλιαμ Όλντφιλντ, ιατρικός διευθυντής του τοπικού φορέα υγείας που το διαχειρίζεται. «Πρόκειται για μια κλινικά καθοδηγούμενη απόφαση», επεσήμανε.

Ο Όλντφιλντ τόνισε πως η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών με COVID-19 πιθανότατα είχαν τον ιό πριν από την εισαγωγή τους και δεν μολύνθηκαν μέσα στο νοσοκομείο. Δεν έδωσε πάντως στοιχεία ούτε έκανε κάποια υπόθεση για το τι μπορεί να προκάλεσε την αύξηση των κρουσμάτων. Οι αρχές, σε ορισμένες περιοχές, έχουν επιπλήξει τους Βρετανούς για το γεγονός ότι έσπευσαν σε μεγάλο αριθμό στους ανοιχτούς χώρους, περιλαμβανομένων και παραλιών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ηλιόλουστων ημερών, μη τηρώντας το μέτρο της κοινωνικής απόστασης.

Παράλληλα, στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ορισμένοι αγνοούν προκλητικά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Πλήθος κόσμου διασκέδασε σε πάρτυ που διοργανώθηκε σε πισίνα στο θέρετρο Lake of the Ozarks στο Μιζούρι. Όπως φαίνεται και στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, δεν τηρήθηκε καμία απόσταση, όπως έχει ζητηθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19, καθώς οι θαμώνες συνωστίζονταν μέσα και έξω από την πισίνα. Όπως σημειώνει το CNN, στο σχέδιο επιστροφής του Μιζούρι στην κανονικότητα, που ανακοινώθηκε στις αρχές του μήνα, αναφερόταν ότι πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό (Διαβάστε αναλυτικά).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις