Το σχέδιο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault παρουσίασε η εφημερίδα Le Figaro, αναφέροντας ότι σχεδιάζει να περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2024, καθώς προσπαθεί να εξοικονομήσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, η Renault δε σκοπεύει να προχωρήσει σε απολύσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εταιρεία, που περιμένει ακόμη να οριστικοποιηθεί η χορήγηση κρατικού δανείου ύψους 5 δισεκ. ευρώ -κάτι που θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης και των συνδικάτων για τις θέσεις εργασίας και τα εργοστάσιά της στη Γαλλία- δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε απολύσεις. Αντ’ αυτού, θα δώσει προτεραιότητα στη «μη αντικατάσταση των υπό συνταξιοδότηση εργαζομένων».

Η Renault απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο Reuters. Το 2019 η Renault απασχολούσε 48.500 εργαζομένους στη Γαλλία και σύμφωνα με το πρακτορείο πρόκειται να ανακοινώσει την Πέμπτη περικοπές θέσεων εργασίας και κλείσιμο εργοστασίων.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ένα σχέδιο ύψους 8 δισεκ. ευρώ που έχει ως στόχο να γίνει η χώρα του ο κορυφαίος παραγωγός «καθαρών» αυτοκινήτων στην Ευρώπη και προέτρεψε τις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάζουν οχήματα στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις