Τη σιωπή της έλυσε η πρώην σύζυγος του δολοφονημένου Τζορτζ Φλόιντ. Η ίδια σε ομιλία της έξω από το Δημαρχείο της Μινεάπολις ανέφερε: «Είμαι εδώ για τον Τζορτζ διότι θέλω δικαιοσύνη για εκείνον και θέλω δικαιοσύνη για εκείνον επειδή ήταν καλός». Η πρώην σύζυγος του George Floyd με τον οποίο έχει αποκτήσει μια κόρη, η οποία σήμερα είναι 6 ετών, απαιτεί τα αυτονόητα.

Να αποδοθεί δικαιοσύνη για την δολοφονία του κατά τη βίαιη προσαγωγή του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς, τονίζοντας ότι ήταν ένας καλός πατέρας που δεν του άξιζε να πεθάνει με αυτό τον τρόπο, ακινητοποιημένος στο έδαφος. Με την 6χρονη κόρη της Τζιάνα στο πλευρό της, η Ρόξι Ουάσινγκτον απαιτεί και οι τέσσερις αστυνομικοί να πληρώσουν για τον φόνο του Floyd, που έχει προκαλέσει μεγάλες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και αλλού στον κόσμο. «Στο τέλος της ημέρας αυτοί πάνε σπίτι τους και είναι με τις οικογένειές τους» δήλωσε η Ουάσινγκτον. «Η Τζιάνα δεν έχει πατέρα. Δεν θα τη δει ποτέ να μεγαλώνει, να αποφοιτά. Δεν θα τη συνοδεύσει στην εκκλησία στον γάμο της».

Την ώρα που η Ουάσινγκτον έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης Τύπου από το δημαρχείο της Μινεάπολις, η Τζιάνα, φορώντας λευκό μπλουζάκι, τζιν και αθλητικά παπούτσια, ήταν κολλημένη πάνω της, με το πρόσωπό της συχνά συνοφρυωμένο. «Την αγαπούσε, την αγαπούσε τόσο πολύ. Είμαι εδώ με το μωρό μου. Είμαι εδώ για τον Τζορτζ διότι θέλω δικαιοσύνη για εκείνον και θέλω δικαιοσύνη για εκείνον επειδή ήταν καλός. Ανεξαρτήτως του τι πιστεύει οποιοσδήποτε, ήταν καλός», κατάληξε.

Στο πλευρό της Ουάσινγκτον βρίσκονταν οι δικηγόροι της οικογένειας και ο στενός οικογενειακός τους φίλος Στίβεν Τζάκσον, ένας πρώην παίκτης του NBA, ο οποίος συνόδευσε την Τζιάνα στο κτίριο. «Γιατί πρέπει να βλέπουμε τον πόνο της; Είμαι εδώ για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδελφό μου (…) και με κάποιο τρόπο γ..ω το, θα το καταφέρουμε», τόνισε ο Τζάκσον.