Με μεγάλα κίτρινα γράμματα σε δρόμους της Ουάσινγκτον γράφτηκε το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Το “Black lives matter” που ηχεί κάθε βράδυ στις φλεγόμενες Πολιτείες της Αμερικής πλέον είναι σχεδιασμένο σε κεντρικό δρόμο της μεγαλούπολης, που οδηγεί στον Λευκό Οίκο. Το σχέδιο ήταν μία πρωτοβουλία της δημάρχου Μιούριελ Μπόουζερ.

Όπως η Μπάουζερ ανέφερε στους δημοσιογράφους, “Ως πολίτες της Ουάσινγκτον το μόνο που θέλουμε είναι να συνυπάρχουμε ειρηνικά και να δείξουμε στην Αμερική ότι το καταφέρνουμε. Μπορεί κανείς να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά, να εκφράσει τα παράπονα του στην κυβέρνηση και να απαιτήσει την αλλαγή”.

To σύνθημα είναι γραμμένο στην 16th Street, που οδηγεί στην πλατεία Lafayette και τον Λευκό Οίκο. Τα γράμματα που έχουν σχεδιαστεί είναι τόσο μεγάλα, που καλύπτουν και τα δύο ρεύματα του δρόμου. Όσοι συμμετείχαν στον σχεδιασμό ειδοποιήθηκαν από τη δήμαρχο της πόλης, ξεκινώντας τη δουλειά το πρωί της Παρασκευής.

To σχέδιο έχει δεχτεί κριτική από την ομάδα του Black Lives Matter στο Twitter, η οποία σχολίασε ότι αυτή η δράση ουσιαστικά αποπροσανατολίζει το κοινό από την αδράνεια που έχει επιδείξει η δήμαρχος στα αιτήματα της να μειώσει τον προυπολογισμό για την αστυνομία και να επενδύσει στην κοινότητα.

Το σχέδιο αυτό δημιουργήθηκε στην πόλη την ώρα που οι όλο και μεγαλύτερες δυνάμεις αστυνομικών φρουρούν τον Λευκό Οίκο.

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μιούριελ Μπάουζερ, Αφροαμερικανή και Δημοκρατική, έχει διαμαρτυρηθεί εναντίον της αποστολής του στρατού «στους αμερικανικούς δρόμους εναντίον του αμερικανικού λαού», κάτι που καταδίκασαν πολλοί Δημοκρατικοί κυβερνήτες και κοινοβουλευτικοί. Όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου, εάν ήθελε να μειωθεί η στρατιωτική παρουσία στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, δήλωσε ότι «θα ήθελε τον στρατό να αποχωρήσει από την πρωτεύουσα»

Η Μπάουσερ είπε ότι «ανησυχεί πολύ» με την ταχύτητα με την οποία «αυξήθηκαν» τα ομοσπονδιακά σώματα ασφαλείας από τη Δευτέρα το βράδυ.

Σύμφωνα με τους New York Times, η δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι «ανησυχεί ότι ο Λευκός Οίκος μπορεί να προσπαθήσει να μονιμοποιήσει αυτές τις δυνάμεις, χρησιμοποιώντας τες περιμετρικά από το συγκρότημα του κτιρίου». Η Μπάουσερ ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υποστήριζε τον μια κίνηση του προέδρου Τραμπ, να αναλάβει τα ηνία του Μητροπολιτικού Αστυνομικού Τμήματος της πόλης (MPD).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις