Η κατολίσθηση ήταν από 650 ως 800 μέτρα και παρέσυρε οκτώ σπίτια στην θάλασσα.  Ο κάτοικος που τράβηξε το βίντεο, ανέφερε πως ήταν στο σπίτι του όταν ξεκίνησε το φαινόμενο, έτρεξε γρήγορα προς τα έξω, έφτασε σε ένα υψηλότερο σημείο και κατέγραψε την κατολίσθηση. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε πως στο νερό κατέληξε και ένα αυτοκίνητο. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως δεν υπήρξαν θύματα. Ένας σκύλος που παρασύρθηκε, διασώθηκε με επιτυχία από ελικόπτερο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στην περιοχή Άλτα σημειώθηκε και δεύτερη κατολίσθηση, που κατέστρεψε έναν δρόμο. Η περιοχή έχει κλείσει και αναμένεται να διεξαχθεί έρευνα για τα αίτια του φαινομένου.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν πως το νέο περιστατικό αξιολογείται ως σημαντικό. Ευτυχώς και πάλι δεν υπήρξαν θύματα, αφού ο δρόμος ήταν άδειος, έχοντας κλείσει εγκαίρως μετά την πρώτη κατολίσθηση. Ο Anders Bjordal, μηχανικός στην εταιρεία Ύδρευσης, τράβηξε φωτογραφίες της κατολίσθησης στον δρόμο, μέσω Drone. “Δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος, αν δεν τραβήξεις φωτογραφίες από ψηλά” δήλωσε. “Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ένας φύλακας άκουσε έναν κρότο και είδε μεγάλα κύματα στη θάλασσα” πρόσθεσε ο ίδιος.

Από σήμερα Κυριακή, ομάδα επιστημόνων αναμένεται να φτάσει στην περιοχή για να διεξάγει έρευνες στη στεριά και στη θάλασσα. Θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την αιτία του φαινομένου. Όλο το Σαββατοκύριακο συνεργεία, καθάρισαν τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου οι επιστήμονες να μπορέσουν να συγκεντρώσουν στοιχεία. Ο Bjordal αναφέρει πως αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν είναι πόσο έχει προχωρήσει η αστάθεια του εδάφους και αν έχει επεκταθεί και στο βουνό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πάντως οι κατολισθήσεις αυτού του μεγέθους, είναι σπάνιο φαινόμενο στην Νορβηγία. Στην περιοχή της Άλτα, δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν μία τόσο μεγάλη κατολίσθηση.

Εκτός από το βίντεο με τα σπίτια που παρασύρθηκαν που έγινε viral, εντυπωσιακό είναι και το βίντεο διάσωσης του δίχρονου σκύλου. Το βίντεο, δημοσιεύτηκε από την Πολεμική Αεροπορία της Νορβηγίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις