Εκατοντάδες ακτιβιστές έσκαψαν τάφους στην παραλία Κοπακαμπάνα του Ρίο Ντε Τζανέιρο σε μια προσπάθεια να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που ο πρόεδρος Μπολσονάρο έχει διαχειριστεί την κρίση του κορονοϊού. Η συμβολική κίνηση έγινε από τη μη κυβερνητική οργάνωση Rio de Paz για να καταγγείλει την «ανικανότητα» των κρατικών αρχών ενώπιον της πανδημίας.

Οι τάφοι ήταν παρατεταγμένοι σε δέκα σειρές μπροστά από το ξενοδοχείο Copacabana Palace και δύο μαύροι σταυροί διακοσμημένοι με μικρές σημαίες της Βραζιλίας είχαν τοποθετηθεί στην άμμο. Στην παραλία Κοπακαμπάνα, ένας υποστηρικτής του Μπολσονάρου έβγαλε κάποιους από τους σταυρούς από την άμμο, ενώ άλλοι έβριζαν τα μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης. Σε ένα βίντεο που ανήρτησε η Rio de Paz στο Twitter διακρίνεται στη συνέχεια ένας πατέρας, ο γιος του οποίου πέθανε σε ηλικία 25 ετών από τον νέο κορονοϊό, να ξαναβάζει τους σταυρούς στη θέση τους, φωνάζοντας «σεβαστείτε τον πόνο μας».

«Στόχος είναι να διαμαρτυρηθούμε για τα διαδοχικά λάθη που διέπραξε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης που η Βραζιλία βιώνει αυτή τη στιγμή», εξήγησε η ΜΚΟ σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Βρισκόμαστε εδώ για να ζητήσουμε την αλλαγή της συμπεριφοράς του προέδρου της Δημοκρατίας, που πρέπει να καταλάβει πως το έθνος μας βρίσκεται αντιμέτωπο με τη δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας του. Αυτή η πανδημία επέτεινε τις κοινωνικές αδικίες και την ανικανότητα των κρατικών αρχών», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντόνιο Κάρλος Κόστα, ο πρόεδρος της ΜΚΟ.

Η Βραζιλία έχει γίνει το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού, με πάνω από 770.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερους από 40.000 νεκρούς, το χειρότερο ξέσπασμα του ιού στον κόσμο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ωστόσο, δεν σταματά να υποτιμά το μέγεθος της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας την Covid-19 «γριπούλα». Συνεχίζει να επιχειρηματολογεί υπέρ μιας γρήγορης άρσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλει οι βραζιλιάνικες Πολιτείες, ισχυριζόμενος ότι το οικονομικό κόστος είναι πιο σημαντικό από τους κινδύνους της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις