Εκτός νόμου έθεσαν οι γερμανικές αρχές την νεοαζιστική οργάνωση Nordadler (Αετός του Βορρά), η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στο διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. «Από σήμερα το πρωί λαμβάνονται αστυνομικά μέτρα σε τέσσερα κρατίδια», διευκρίνισε στο Twitter ο Στιβ Άλτερ, αναφερόμενος σε έρευνες που πραγματοποιούνται με στόχο την ομάδα αυτή.«Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν θέση στο Διαδίκτυο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΣ, την ώρα διεξάγονταν έρευνες στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, τη Σαξονία, το Βανδεμβούργο και την Κάτω Σαξονία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η ομάδα ακολουθεί τη ναζιστική ιδεολογία και δραστηριοποιείται χρησιμοποιώντας πολλά ονόματα. Τα μέλη της ορκίζονται στο όνομα του Αδόλφου Χίτλερ και άλλων εκπροσώπων των ναζί, ενώ χρησιμοποιούν ναζιστικά σύμβολα και λεξιλόγιο. Παράλληλα σχεδίαζαν να ιδρύσουν μια νεοναζιστική κοινότητα στη γερμανική ύπαιθρο.

Ο επικεφαλής της ομάδας αυτής είχε εκφράσει μέσω της εφαρμογής αποστολής μηνυμάτων Telegram τη στήριξή του προς τον δράστη της επίθεσης εναντίον συναγωγής που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χάλε τον Οκτώβριο του 2019. Τότε 29χρονος  Γερμανός είχε προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν ναό. Όταν απέτυχε, σκότωσε δύο άτομα στο δρόμο και ένα ακόμη σε κατάστημα.

Η απαγόρευση λειτουργία της οργάνωσης «Αετός του Βορρά» είναι η τρίτη που έχει ληφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών από την αρχή του έτους.

Combat 18 – Άλλη μία νεοναζιστική οργάνωση που έχει τεθεί εκτός νόμου

Τον Ιανουάριο το υπουργείο Εσωτερικών είχε θέσει εκτός νόμου τη νεοναζιστική οργάνωση «Combat 18».

Η βίαιη δεξιότατη εξτρεμιστική ομάδα περιγράφει τον εαυτό της ως το «ένοπλο χέρι» του νεοναζιστικού δικτύου «Blut und Ehre» (αίμα και τιμή), το οποίο έχει απαγορευτεί στη Γερμανία από το 2000 και έχει τις ρίζες του από το Ηνωμένο Βασίλειο και δραστηριοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ο αριθμός “18” είναι αριθμόλεξο για το πρώτο και το όγδοο γράμμα στο αλφάβητο, δηλαδή το Α και το Η – τα αρχικά του Adolf Hitler.  Το σύμβολο της ομάδας που προετοιμάζεται για έναν «φυλετικό πόλεμο» είναι ο δράκος.  Οι νεοναζί που αισθάνονται ότι ανήκουν στο “Combat 18” συχνά φορούν μαύρα μπλουζάκια ή μπουφάν με την επιγραφή “C 18”. Αυτά τα σύμβολα και οι συντομογραφίες ενδέχεται να μην χρησιμοποιούνται πλέον μετά την απαγόρευση για να μην εντοπίζονται  Αυτό ισχύει και για το σύνθημα της ομάδας: “Brüder schweigen – whatever it takes” ( Οι αδελφοί είναι σιωπηλοί – ό, τι χρειάζεται).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις